Annonce
Holstebro

Holstebro Cup sætter ny deltagerrekord

Holstebro Cup sætter i år rekord med 4500-4600 deltagere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Håndboldstævnet Holstebro Cup er udsolgt før tiden. 4500-4600 deltagere er klar til stævnet i påsken. Det er ny rekord.

Holstebro: Påske er håndboltid i Holstebro.

Byen plejer at blive invaderet af unge håndboldspillere, der deltager i Holstebro Cup.

2020 bliver ingen undtagelse. Unge håndboldspillere står i kø for at spille håndbold i Holstebro. Turneringen er for mange en afslutning på sæsonen.

- Vi har allerede lukket for tilmelding. Vi har en venteliste, men den bliver ikke længere, for der er ikke plads til flere hold, siger formand for Holstebro Cup, Karsten Marcussen.

Han forventer, at det samlede deltagerantal kommer op på 4500-4600 mod 4300 sidste år.

- Det er ny rekord. Vi kan ikke være flere. Det kunne vi heller ikke før i år, men mit gode hjerte er løbet af med mig, når klubber, der har været med i mange år, ringer og forklarer, hvorfor de ikke nåede at få sig meldt til, så bliver jeg blød i knæene, siger Karsten Marcussen.

Det er er også slut med at være på ventelisten. Den er også fyldt op.

- Jeg har meddelt de hold, der meldte sig til i weekenden, at der desværre ikke var flere chancer for at komme med. Der er flere klubber, der forsøger at snige sig med, men der er ikke mere at komme efter, siger Karsten Marcussen, der oplyser, at Holstebro Cup plejer at henvise overskydende hold til et stævne i Aarhus, men der er heller ikke flere pladser.

Karsten Marcussen glæder sig over, at opbakningen til Holstebro Cup stadig er stor, selv om det er 39. gang, at påskestævnet afvikles.

- Det viser, at vi gør det rigtige. Klubberne kommer igen år efter år. De er godt tilfredse med afviklingen af stævnet. Det er en maskine, der kører sikkert år efter år. Det er et luksusproblem for os, at der kommer så mange år efter år, siger formanden for Holstebro Cup.

Annonce
Det viser, at vi gør det rigtige. Klubberne kommer igen år efter år. De er godt tilfredse med afviklingen af stævnet. Det er en maskine, der kører sikkert år efter år. Det er et luksusproblem for os, at der kommer så mange år efter år.

Karsten Marcussen

Ikke større

Han afviser dog, at påskestævnet er på vej mod 5.000 deltagere i de kommende år.

- Det kommer ikke til at ske. Vi har brugt kapaciteten i Holstebro, siger Karsten Marcussen, der glæder sig over, at opbakningen fra den faste stamme af hjælpere fra håndboldklubben HH 90 stadig er meget stor.

- Ellers var det helt umuligt at gennemføre, hvis ikke de samme folk brugte deres påske på håndbold år efter år. Dertil kommer alle de frivillige, der hjælper med tidtagning og madlavning, siger formanden.

Han oplyser, at der bliver brugt ni skoler til overnatning, mens der bliver spillet i 23 haller.

Det er ikke kun danske hold, der deltager i Holstebro Cup. Hvert år er der hold fra Tyskland, Norge, Sverige og Schweiz. I år kommer der også et hold fra Skotland, hvor traditionen med håndbold er begrænset.

Igen i år er det nødvendigt at afvise hold, da der ikke er plads til flere ungdomshold ved Holstebro Cup. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce