x
Annonce
Holstebro

Holstebro Cup sætter ny deltagerrekord

Holstebro Cup sætter i år rekord med 4500-4600 deltagere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Håndboldstævnet Holstebro Cup er udsolgt før tiden. 4500-4600 deltagere er klar til stævnet i påsken. Det er ny rekord.

Holstebro: Påske er håndboltid i Holstebro.

Byen plejer at blive invaderet af unge håndboldspillere, der deltager i Holstebro Cup.

2020 bliver ingen undtagelse. Unge håndboldspillere står i kø for at spille håndbold i Holstebro. Turneringen er for mange en afslutning på sæsonen.

- Vi har allerede lukket for tilmelding. Vi har en venteliste, men den bliver ikke længere, for der er ikke plads til flere hold, siger formand for Holstebro Cup, Karsten Marcussen.

Han forventer, at det samlede deltagerantal kommer op på 4500-4600 mod 4300 sidste år.

- Det er ny rekord. Vi kan ikke være flere. Det kunne vi heller ikke før i år, men mit gode hjerte er løbet af med mig, når klubber, der har været med i mange år, ringer og forklarer, hvorfor de ikke nåede at få sig meldt til, så bliver jeg blød i knæene, siger Karsten Marcussen.

Det er er også slut med at være på ventelisten. Den er også fyldt op.

- Jeg har meddelt de hold, der meldte sig til i weekenden, at der desværre ikke var flere chancer for at komme med. Der er flere klubber, der forsøger at snige sig med, men der er ikke mere at komme efter, siger Karsten Marcussen, der oplyser, at Holstebro Cup plejer at henvise overskydende hold til et stævne i Aarhus, men der er heller ikke flere pladser.

Karsten Marcussen glæder sig over, at opbakningen til Holstebro Cup stadig er stor, selv om det er 39. gang, at påskestævnet afvikles.

- Det viser, at vi gør det rigtige. Klubberne kommer igen år efter år. De er godt tilfredse med afviklingen af stævnet. Det er en maskine, der kører sikkert år efter år. Det er et luksusproblem for os, at der kommer så mange år efter år, siger formanden for Holstebro Cup.

Annonce
Det viser, at vi gør det rigtige. Klubberne kommer igen år efter år. De er godt tilfredse med afviklingen af stævnet. Det er en maskine, der kører sikkert år efter år. Det er et luksusproblem for os, at der kommer så mange år efter år.

Karsten Marcussen

Ikke større

Han afviser dog, at påskestævnet er på vej mod 5.000 deltagere i de kommende år.

- Det kommer ikke til at ske. Vi har brugt kapaciteten i Holstebro, siger Karsten Marcussen, der glæder sig over, at opbakningen fra den faste stamme af hjælpere fra håndboldklubben HH 90 stadig er meget stor.

- Ellers var det helt umuligt at gennemføre, hvis ikke de samme folk brugte deres påske på håndbold år efter år. Dertil kommer alle de frivillige, der hjælper med tidtagning og madlavning, siger formanden.

Han oplyser, at der bliver brugt ni skoler til overnatning, mens der bliver spillet i 23 haller.

Det er ikke kun danske hold, der deltager i Holstebro Cup. Hvert år er der hold fra Tyskland, Norge, Sverige og Schweiz. I år kommer der også et hold fra Skotland, hvor traditionen med håndbold er begrænset.

Igen i år er det nødvendigt at afvise hold, da der ikke er plads til flere ungdomshold ved Holstebro Cup. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce