Annonce
Debat

Hold nu bare fast i rækkefølgen, vi skal vaccineres i

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.

Vi har længe haft en plan for i hvilken rækkefølge, danskerne skal vaccineres. Men der er hele tiden forslag til, at der er grupper, som skal rykkes frem i køen.

Senest har debatten været, om vore deltagere i De Olympiske Lege skulle foran i køen. Det har der været meget delte meninger om. Personligt har jeg ment, at det skulle de, da de var udsendt for at at forsvare nationens ære, og fordi de er så få, at det ikke har nogen særlig praktisk betydning.

Mod min mening står det principielle i, at der ikke er nogen, der skal mase sig foran andre. Nu slipper vi så for den diskussion, da OL-atleterne efter alt at dømme får fra en speciel pulje, som der er indgået aftale om mellem arrangørerne og producenten, så det ikke får indvirkning på øvrige danskeres vaccination.

Annonce

Men vi hører også om, at der er borgmestre i forstadskommuner til hovedstaden med stort smittetryk, som mener, at man skal vaccinere de mest udsatte områder først, når de ældre og de svage er vaccineret. I og for sig et rimeligt synspunkt, da vaccinerne ville gøre størst gavn her, men i den diskussion risikerer man så også at få racisme-kortet spillet i hovedet, fordi de mest udsatte grupper i de kommuner er af anden etnisk oprindelse. Det er de enten på grund af deres levevis, uvidenhed, ligegyldighed eller noget helt fjerde, som vi jo kan diskutere længe.


Ingen ved, hvor smitten slår ned næste gang, og derfor er det meget fornuftigt at holde fast i den oprindelige plan i stedet for at ændre den hele tiden.


Men nu er det seneste en kommune som Hørsholm, der er lukket ned, og her findes der stort set kun snehvide danskere, og en gruppe gymnasieelever, der var sammen til fodbold, er udpeget som årsagen. Og lige nu ligger Holstebro Kommune i den farlige ende for at blive lukket ned.

Så ingen ved, hvor smitten slår ned næste gang, og derfor er det meget fornuftigt at holde fast i den oprindelige plan i stedet for at ændre den hele tiden. Vi er ved at være igennem de ældste og de mest udsatte, og frontpersonalet også er ved at være på plads. Så er det fint, vi går efter alder ud over hele landet. Og så kan det være praktisk at tage alle på en af småøerne, når man nu er i gang og har udstyr, beredskab og vacciner om bord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce