Annonce
Sport

Hjulmand lykkelig for største danske sejr i 34 år

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand er begejstret for de unge reserver. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Landstræneren kaldte det afgørende for de mange mål, at holdet havde 770 pasninger i løbet af kampen mod moldoverne.

FODBOLD: Kasper Hjulmand tullede rundt som stopper hos Randers Freja, da Danmark i 1987 senest vandt en landskamp med så store cifre som 8-0.

Det var Richard Møller Nielsens OL-landshold, der besejrede moldovernes sproglige slægtninge Rumænien med samme cifre, men holdet kom aldrig til Seoul på grund af en fejl på DBU-kontoret med Per Frimanns spilletilladelse.

- Jeg nød, hvad jeg så i dag. Vi spillede en topmotiveret gang fodbold, og det er ikke let at åbne et hold som Moldova, der vist ikke har prøvet før at tabe så stort, sagde en glad Kasper Hjulmand.

Hans kollega i Moldovas trænersæde, den tidligere serie A-spiller Roberto Bordin var langt fra så tilfreds.

- Jeg har svært ved at sige noget efter et så stort nederlag. Det var ikke den ventede præstation fra os, og det er min fejl, sagde den libysk-fødte træner.


Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen har været som tvillinger i deres fælles Farum-fortid og kan spille hinanden i blinde.


Kasper Hjulmand mente, at kampen afslørede, at et landshold ikke bare er elleve spillere.

- Det er svært at være utilfreds. Jeg så ærgerrighed og spilleglæde og hele tiden en sult efter at score det næste mål. Det er rent fodboldfagligt ikke så nemt at bryde mindre hold op. Men vi har 770 pasninger i dag, og det skaber de rum, som vi kan spille i. Det gør, at vi kan holde intensiteten, mente landstræneren.

Annonce

Skilt for længe

Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen har været som tvillinger i deres  fælles Farum-fortid og kan spille hinanden i blinde.

- Vi har været skilt ad længe nu efter at have været sammen i mange år. Det har været hårdt, erkendte Andreas Skov Olsen.

- Jeg har savnet ham meget. Det var dejligt at han kunne finde mig i dag, så jeg fik scoret, replicerede Mikkel Damsgaard ved det virtuelle pressemøde i Herning.

Hjulmand fastslog, at der var mange unge nye spillere på vej ude i Europa og, at Danmark slet ikke skal skamme sig til sammenligning.

- Vi har spillere, der tør at spille og de gør alle alt, hvad de kan. Det er lige fra de to stoppere til Schmeichel, der konstant opildner medspillerne. Det er spillere, der bare insisterer. Og ja, jeg har da fået et positivt problem og noget at tænke over før kampen i Wien på onsdag, sagde landstræneren.

Han skiftede Christian Eriksen og Simon Kjær ind til allersidst for at "afprøve noget, som vi måske kan bruge i Wien", tilføjede han.

-Andreas Skov Olsen skifede jeg ud efter en halvleg for at sikre, at han også har gode ben på onsdag, afslørede en meget glad landstræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Annonce