Annonce
Vinderup

Hjertestarter overrakt til Sahl Menighedsråd

Nu kan Sahl Menighedsråd være med til at redde liv. Grundejerforeningens nye hjertestarter, der er doneret af TrygFonden, bliver placeret på nordsiden af Agerbækvej 2, 7830 Vinderup, hvor den vil være tilgængelig døgnet rundt. Foto: Trygfonden
Når et hjertestop indtræffer, kan hurtig hjælp være forskellen på liv og død. Derfor har Sahl Menighedsråd taget initiativ til at få hængt en hjertestarter op på nordsiden af Agerbækvej i Vinderup.
Annonce

Vinderup: Nye tal viser ifølge TrygFonden, at 5.400 personer falder om med hjertestop uden for hospital i Danmark hvert år.

I 2018 trådte vidner til med livreddende førstehjælp i 77 procent af tilfældene, og det lykkedes at genoplive 813 mennesker.

En hurtig indsats er altafgørende, når der sker et hjertestop og for hvert sekund, der går, falder chancen for at overleve.

Derfor har Sahl Menighedsråd søgt om og netop modtaget en hjertestarter fra TrygFonden. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med hjertestarteren medfulgte også et kursus, hvor medlemmer af menighedsrådet blev uddannet i livreddende førstehjælp og brug af hjertestarter.

Annonce

Mest effektive behandling

- Vi er meget glade for, at Sahl Menighedsråd har taget initiativ til at få en hjertestarter hængt op og lære livreddende førstehjælp, siger Grethe Thomas, der er projektchef for TrygFonden Akutindsatser og fortsætter:

-  Vi ved, at den mest effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet, og jo flere hjertestartere, der er tilgængelige hele døgnet rundt om i landet, jo større er chancen for, at der er en i nærheden, hvis uheldet er ude, og en person pludselig falder om med hjertestop. Derfor er det vigtigt at udbrede kendskabet til, hvor hjertestarterne hænger, og hvordan man bruger dem.

Sådan bruger du en hjertestarter

Når 112 er alarmeret, og der er konstateret et formodet hjertestop, skal hjertestarteren hentes hurtigst muligt. Herefter gør du følgende:

  • Åben og tænd hjertestarteren. En stemme vil guide dig igennem hele forløbet
  • Fjern tøjet fra personens overkrop og placer hjertestarterens to elektroder på brystet (som anvist på elektroderne)
  • Hjertestarteren vil fortælle dig, om du må røre ved personen, mens hjertestarteren analyserer personens tilstand
  • Hjertestarteren giver besked på, om du skal fortsætte hjertemassage og kunstigt åndedræt eller afgive stød ved at trykke på en knap på hjertestarteren
  • Det kan være nødvendigt med flere stød
  • Lyt altid til hjertestarterens anvisninger
  • Ved opkald til 112 - lyt altid til det sundhedsfaglige personales vejledning
  • Læg personen i stabilt sideleje når der er normal vejrtrækning og afvent ambulancen

Læs mere på www.hjertestarter.dk

Se, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret på www.hjertestarter.dk eller via appen, ”TrygFonden Hjertestart”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce