Annonce
Struer

Hjerm Skole er nu ikke længere under tilsyn

Tilsynet har nu fjernet sit spot fra Hjerm Skole. Arkivfoto: Morten Stricker

Hjerm: Onsdag i denne uge fik politikerne i børne- og uddannelsesudvalget at vide, at en tilsynssag på Hjerm Skole nu er slut.

Skolen blev af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet udtaget i kvalitetstilsynet i 2017 med baggrund i skolens resultater i de nationale trivselsmålinger i årene 2014/15 og 2015/16.

Hjerm Skole har derfor i skoleåret 2017/2018 indgået i et samarbejde med ministeriets læringskonsulenter.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har nu gennemgået skolens data for de seneste skoleår samt Struer Kommunes redegørelse for, hvordan skolen og kommunen fremadrettet vil arbejde med udvikling af skolens resultater, står der i orienteringen til politikerne.- Det her er blevet taget rigtigt alvorligt, og de har gjort et brandgodt stykke arbejde i Hjerm. Der er blevet lagt en plan, og den er blevet gennemført, så det er vi rigtigt godt tilfredse med, siger Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Trivselsmålingerne var ikke så gode, men det er der blevet taget fat om og arbejdet med, så vi er helt trygge. Vi har en god skole i Hjerm, tilføjer udvalgsformanden.

Disse trivselsmålinger måler elevernes trivsel på fire indikatorer: social trivsel, ro og orden, faglig trivsel samt støtte og inspiration.

Hjerm Skole har nu ifølge Struer Kommune forbedret sine resultater i trivselsmålingerne, og administrationen forventer, at resultaterne for skoleåret 2018/2019 vil vise yderligere fremgang.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce