Annonce
Struer

Hjerm Skole er nu ikke længere under tilsyn

Tilsynet har nu fjernet sit spot fra Hjerm Skole. Arkivfoto: Morten Stricker

Hjerm: Onsdag i denne uge fik politikerne i børne- og uddannelsesudvalget at vide, at en tilsynssag på Hjerm Skole nu er slut.

Skolen blev af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet udtaget i kvalitetstilsynet i 2017 med baggrund i skolens resultater i de nationale trivselsmålinger i årene 2014/15 og 2015/16.

Hjerm Skole har derfor i skoleåret 2017/2018 indgået i et samarbejde med ministeriets læringskonsulenter.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har nu gennemgået skolens data for de seneste skoleår samt Struer Kommunes redegørelse for, hvordan skolen og kommunen fremadrettet vil arbejde med udvikling af skolens resultater, står der i orienteringen til politikerne.- Det her er blevet taget rigtigt alvorligt, og de har gjort et brandgodt stykke arbejde i Hjerm. Der er blevet lagt en plan, og den er blevet gennemført, så det er vi rigtigt godt tilfredse med, siger Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Trivselsmålingerne var ikke så gode, men det er der blevet taget fat om og arbejdet med, så vi er helt trygge. Vi har en god skole i Hjerm, tilføjer udvalgsformanden.

Disse trivselsmålinger måler elevernes trivsel på fire indikatorer: social trivsel, ro og orden, faglig trivsel samt støtte og inspiration.

Hjerm Skole har nu ifølge Struer Kommune forbedret sine resultater i trivselsmålingerne, og administrationen forventer, at resultaterne for skoleåret 2018/2019 vil vise yderligere fremgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce