Kultur

Hjerm-borgere interesseret i bredbåndsmidler

Ifølge Tim Pindstofte er omkring 300 husstande i Hjerm plaget af dårlige muligheder for bredbåndsforbindelse. Arkivfoto: Morten Pape
På et møde mandag viste flere Hjerm-borgere interesse i at få del i midlerne fra bredbåndspuljen, som lukker for ansøgninger 18. september

Hjerm: Langsomt internet kan snart være en saga blot i Hjerm-området.

Mandag var alle interesserede borgere, der oplever problemer med hastigheden på deres internet, inviteret til møde om muligheden for at indsende en ansøgning til bredbåndspuljen hos Energistyrelsen. Mødet var arrangeret af Tim Pindstofte, der selv bor i Hjerm og blandt andet er med i borgerforeningen.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg i denne sammenhæng bare er initiativtager. Jeg har ingen særlig rolle og ingen særlige kontakter, jeg har bare sat gang i det, siger Tim Pindstofte.

Fælles fodslag

For nogle år siden blev der i finansloven afsat penge hvor områder, der er plaget af dårlige forbindelser til internet og mobilsignal, kunne søge om tilskud fra bredbåndspuljen, og de ansøgninger bliver der lukket for 18. september. Derfor indkaldte Tim Pindstofte til møde mandag for at se, om der var interesse for at indsende en fælles ansøgning.

- Der er flere her i området, der bor i en zone, hvor det er svært at få ordentligt bredbånd, faktisk omkring 300 husstande, så derfor tog jeg initiativ til mødet, siger Tim Pindstofte.

Omkring 20 lokale borgere dukkede op, og Tim Pindstofte fik henvendelser fra yderligere cirka 20, som ikke havde mulighed for at deltage. Generelt var der konsensus om at forsøge at stable et projekt fra Hjerm på benene inden deadline den 18. september.

- Jeg indkaldte til mødet både for at se, om det overhovedet var noget, der var interesse for, men også fordi, at jeg ikke selv kan stå med en så omfattende ansøgning, hvis det er noget vi vil forsøge os ud i, siger Tim Pindstofte.

Et nyt møde er blevet sat op tirsdag i næste uge, hvor de mange interessenter skal forsøge at finde fælles fodslag i en eventuel ansøgning til bredbåndspuljen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Førertrøjen trak det største bifald til etapestart i PostNord Danmark Rundt

Struer

Tom børnehaveklasse bygget om til specialtilbud

Leder For abonnenter

Den bovlamme opposition

Vinderup

Ejsingholm får lov at beholde sommerhuse

Erhverv

Anders og Sebastian har byttet pucken ud med god kaffe

Holstebro

Nyt butiksområde er på kant med andre virksomheder

Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Kultur

Struer har en festival uden sidestykke: 'Lydens By' inviterer kunstnere fra hele verden

Struer

Bang og Olufsen i stort kurshop efter åbenhed for salg

Annonce