Annonce
Kultur

Hjerm-borgere interesseret i bredbåndsmidler

Ifølge Tim Pindstofte er omkring 300 husstande i Hjerm plaget af dårlige muligheder for bredbåndsforbindelse. Arkivfoto: Morten Pape
På et møde mandag viste flere Hjerm-borgere interesse i at få del i midlerne fra bredbåndspuljen, som lukker for ansøgninger 18. september

Hjerm: Langsomt internet kan snart være en saga blot i Hjerm-området.

Mandag var alle interesserede borgere, der oplever problemer med hastigheden på deres internet, inviteret til møde om muligheden for at indsende en ansøgning til bredbåndspuljen hos Energistyrelsen. Mødet var arrangeret af Tim Pindstofte, der selv bor i Hjerm og blandt andet er med i borgerforeningen.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg i denne sammenhæng bare er initiativtager. Jeg har ingen særlig rolle og ingen særlige kontakter, jeg har bare sat gang i det, siger Tim Pindstofte.

Annonce

Fælles fodslag

For nogle år siden blev der i finansloven afsat penge hvor områder, der er plaget af dårlige forbindelser til internet og mobilsignal, kunne søge om tilskud fra bredbåndspuljen, og de ansøgninger bliver der lukket for 18. september. Derfor indkaldte Tim Pindstofte til møde mandag for at se, om der var interesse for at indsende en fælles ansøgning.

- Der er flere her i området, der bor i en zone, hvor det er svært at få ordentligt bredbånd, faktisk omkring 300 husstande, så derfor tog jeg initiativ til mødet, siger Tim Pindstofte.

Omkring 20 lokale borgere dukkede op, og Tim Pindstofte fik henvendelser fra yderligere cirka 20, som ikke havde mulighed for at deltage. Generelt var der konsensus om at forsøge at stable et projekt fra Hjerm på benene inden deadline den 18. september.

- Jeg indkaldte til mødet både for at se, om det overhovedet var noget, der var interesse for, men også fordi, at jeg ikke selv kan stå med en så omfattende ansøgning, hvis det er noget vi vil forsøge os ud i, siger Tim Pindstofte.

Et nyt møde er blevet sat op tirsdag i næste uge, hvor de mange interessenter skal forsøge at finde fælles fodslag i en eventuel ansøgning til bredbåndspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce