Annonce
Erhverv

Hjemmekontoret står for tæt på køleskabet: Hver tredje har taget på efter et år med hjemmearbejde

Dårlige arbejdsstillinger og flere ture til køleskabet gør, at 49 procent af de adspurgte i Region Midtjylland i en undersøgelse svarer, at deres fysiske helbredstilstand er blevet dårligere af et år med hjemmearbejde. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen
Undgå ensomheden og få has på de dårlige kostvaner, der er fulgt med ind på flere hjemmearbejdspladser, lyder det fra kostvejleder.

Holstebro: Hjemmearbejde kan have sine fordele. Ingen til at forstyrre, afslappet tøj og ingen transporttid er noget af det, der ryger på plus-listen.

Men det kan i den grad også komme med en pris. Det viser en ny undersøgelse lavet af YouGov for Forsikringsselskabet If.

Her svarer 49 procent af de adspurgte i Region Midtjylland, at deres fysiske helbred er blevet påvirket negativt efter at have brugt mange timer på hjemmekontoret. 42 procent synes, at det er sværere at have en sund livsstil, når arbejdet foregår derhjemme.

Annonce

- Vi hører fra flere af vores medlemmer, at køleskabet står for tæt på arbejdspladsen, og når man så ikke lige er på et virtuelt møde eller bare har brug for en kort pause, kommer man tit til at gå derhen, siger Marianne Køpke, der er afdelingsformand hos HK MidtVest.

Flere ture til køleskabet eller slikskuffen kræver oftest, at det også bliver til flere ture i skoven eller andre former for motion, hvis ikke det skal kunne ses på vægten. Men ifølge undersøgelsen fra If er det ikke alle steder, at der kommer mere sved på panden.


Brug en livline, og ring til en ven. Tit når man spiser noget usundt, er det også fordi, man har brug for en pause, og der er det, man skal prøve at fylde den pause ud med noget andet.

Anne Lindhardsen, kostvejleder


42 procent svarer i undersøgelsen, at deres form er blevet dårligere, mens 34 procent siger, at de har taget på i løbet af det seneste år med hjemmearbejde.

- Det er noget, vi er opmærksomme på, og vi laver virtuelle møder for vores medlemmer, hvor vi netop sætter fokus på, at det ikke er det stillesiddende arbejde, der er usundt, men det er tobak og usund mad, vi ikke har godt af, siger Marianne Køpke.

Brug en livline

Det er ikke kun fysiske konsekvenser, der er kommet med hjemmearbejdspladsen. Også på den sociale konto har det kostet.

I undersøgelsen fra If svarer 52 procent i Region Midtjylland, at ensomhed og savnet af kollegaerne har været en følgevirkning. Og det går meget godt i spænd med den lidt mere usunde hverdag, fortæller kostvejleder Anne Lindhardsen.

- Mange mangler det sociale, som står for en masse positivt, og så er det, man begynder at spise sødt og salt for at udfylde det hul, siger hun.

Når man er fysisk på arbejde og holder en pause, henter vand eller lignende, er sandsynligheden for at løbe ind i en kollega stor. Det er den naturligvis ikke, når man sidder alene på privatadressen. Rådet fra Anne Lindhardsen er derfor klart:

- Brug en livline, og ring til en ven. Tit når man spiser noget usundt, er det også fordi, man har brug for en pause, og der er det, man skal prøve at fylde den pause ud med noget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce