Annonce
Sport

Hjemmebanehelten McIlroy får skidt start på British Open

Ian Walton/Reuters
Rory McIlroy gik første runde i otte slag over par, da han torsdag indledte årets sidste golfmajor.

Rory McIlroys vej til sejr i British Open blev torsdag meget lang.

Nordireren, der er på hjemmebane i dette års udgave af majorturneringen, gik første runde i otte slag over par og kunne gå i klubhuset på en delt 134.-plads.

En placering, der kan nå at ændre sig, i takt med at de øvrige spillere gennemfører de første 18 huller.

Det gik allerede galt på første hul på Royal Portrush-banen i Nordirland for McIlroy. Her blev det til en firedobbelt bogey, og så var der lagt op til en lang torsdag.

På tredje hul endte det med en bogey, og så stod der +5 ud for nordirerens navn.

Den 30-årige golfstjerne fik rettet lidt op på tingene, da han på både syvende og niende hul lavede birdies, men på 16. hul blev det til en dobbelt bogey, og så var McIlroy tilbage på +5.

Det blev dog værre for nordireren, der sluttede af med en tredobbelt bogey på 18. hul.

- Når man går første og sidste hul i syv slag over par, så er man bagud fra start, siger Rory McIlroy efter første runde ifølge AFP.

- Første hul var første hul. Det var en hård start, men jeg synes, jeg stod godt imod derefter og spillede de næste 12-13 huller i to slag under. Jeg er virkelig skuffet, over at jeg ødelagde alt det gode spil på de sidste huller.

Man skal tilbage til 2014 for at finde nordirerens seneste major-triumf. Her blev det dog til sejre i både British Open og PGA Championship.

Den amerikanske golfveteran Phil Mickelson gik første runde i fem slag over par og fik dermed også en dårlig start på British Open.

Danske Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard deltager i British Open. Begge har indledt deres første runde torsdag eftermiddag og er endnu ikke færdige.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce