x
Annonce
Håndbold

Hjem til mor i Holstebro: Sandra Toft er gået i frivillig karantæne

Sandra Toft er hjemme i Danmark i god behold, og hun er gået i frivillig karantæne efter at være rejst hjem fra Frankrig. Foto: Martin Ravn
Til daglig spiller landsholdskeeperen håndbold i topklubben Brest i Frankrig, men hun nåede lige akkurat at rejse hjem til Danmark, inden alt lukkede ned.

Holstebro: Situationen omkring coronasmitten er alvorlig i Danmark, men den er endnu mere alvorlig i Frankrig, hvor der mandag blev registreret ikke mindre end 3838 nye tilfælde og 186 nye dødsfald.

Under normale omstændigheder ville landsholdsmålvogter Sandra Toft opholde sig i Frankrig, hvor myndighederne over hele landet har indført et udgangsforbud.

Men det undgår Sandra Toft, der står på mål i topklubben Brest Bretagne. Hun nåede nemlig lige akkurat at rejse hjem til Danmark, inden alt lukkede ned.

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg rejste hjem for en god uge siden, og jeg har aftalt med min klub, at de kontakter mig, når jeg skal komme tilbage, fortæller hun.

- Vi må se, hvornår det bliver.

I den franske liga, hvor Brest og Metz, som Team Esbjerg besejrede i Champions League i en mennesketom Blue Water Dokken for godt to uger siden, kæmper om den nationale titel, er ligaen foreløbig sat på pause frem til den 5. april.

- Det er nok yderst tvivlsomt, om turneringen kommer i gang på det tidspunkt.

Så foreløbig er Sandra Toft altså hjemme i Danmark.

- Jeg er gået i frivillig karantæne for at være på den sikre side, så jeg har kun været sammen med min mor i Holstebro.

Egentlig skulle Sandra Toft have været til landsholdssamling i denne uge. Den havde hun set frem til, da det var den første samling med Jesper Jensen, som hun havde i to sæsoner som klubtræner i Team Esbjerg, som landstræner.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er meget værre med situationen ude i verden. Det tåler ingen sammenligning.

Og nu står den så på selvtræning i den kommende tid.

- Jeg har faktisk fået trænet hver eneste dag. Jeg løber, laver styrketræning og crossfit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce