Annonce
TTH Damer

Hjem fra Sverige med gode minutter i benene og en ny forsvarsgeneral

Ilda Kepic var en af succeshistorierne fra en god TTH-weekend i Sverige. Foto: Morten Dueholm
TTH Holstebros ligadamer havde et fint udbytte af weekendens træningsturnering i Sverige, hvor holdet blev spillet bedre sammen og tog den samlede sejr.

Skövde: Annliz Cup i svenske Skövde bød fra fredag til søndag på fire kampe og en titel til TTH Holstebro, der søndag kronede en fin weekend med en finalesejr over rumænske CSM Bukarest.

- Vi spillede to rigtigt gode kampe, den første mod Kungälv og finalen mod Bukarest. Lørdag sparede vi lidt spillere, og det kunne ses mod DHC Slavia Praha, mens lørdagens anden kamp, gruppefinalen mod Skuru IK blev præget af en tidlig skade til Maria Mose Vestergaard, der betød at vi måtte spille næsten hele kampen uden venstrefløj, fordi Emilie Bertelsen sad over i den kamp, forklarer cheftræner Pether Krautmeyer.

Et mål af Line Frandsen i sidste sekund sikrede dog TTH en plads i søndagens finale mod Bukarest. Her blev det igen Line Frandsen, der kunne kalde sig matchvinder i en kamp, hvor der var flere gode præstationer.

- Vi spiller en super kamp og vinder på tempo, fight og indstilling. Sara Kececi står en kongekamp, ligesom Ilda Kepic gennem hele turneringen har været en feltherrer i forsvaret, fortæller Pether Krautmeyer.

Annonce

To skader og en ny general

Desværre måtte TTH Holstebro dog også tage hjem med to skader, man endnu ikke kender alvoren af.

- Maria Mose fik en let hjernerystelse, mens Lærke Christensen måtte udgå med en knæskade. Dem må vi se med, hvor slemt det er, når vi er tilbage i Holstebro, fortæller Pether Krautmeyer.

Han er dog overordnet set rigtigt tilfreds med udbyttet af turneringen.

- Vi har fået meget ud af det. Vi har fået spillet en masse kampminutter og har flyttet os meget som hold og i forhold til vores spil, forklarer cheftræneren.

En af de positive oplevelser er bagspilleren Ilda Kepic, der er godt i gang med at etablere sig som holdets nye forsvarsstyrmand. Ilda Kepic er født på Mors af forældre, der kommer fra Montenegro, og derfor skadede det heller ikke hendes præstation, at den montenegrinske landstræner var blandt tilskuerne.

- Jeg vil ikke være overrasket, hvis hun bliver udtaget til landsholdet næste gang, siger Pether Krautmeyer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce