Annonce
Sport

Hjem fra DM med fire guldmedaljer og en billet til EM

Med fire guldmedaljer i bagagen ser Helena Rosendahl Bach helt klar ud til december måneds EM på kortbane. Arkivfoto: Morten Stricker
Helena Rosendahl Bach vandt alt, hun stillede op i, ved årets kortbane-DM i Esbjerg. Rasmus Nørfjand udtaget til Nordisk Mesterskab på Færøerne.
Annonce

Esbjerg: Når man stiller op i fire forskellige konkurrencer og vinder guld i alle fire - og ovenikøbet både sætter klubrekorder og klarer EM-kravtider undervejs, kan det vist ikke gøres meget bedre.

Søndag aften sluttede hun årets kortbanemesterskaber af med endnu en suveræn guldmedalje, denne gang på 800 meter fri, hvor den 19-årige holstebroer i tiden 8 minutter og 24,86 sekunder var næsten syv sekunder hurtigere end andenpladsen. De tre andre guldmedaljer blev vundet i 200 meter fri, 400 meter fri og 200 meter butterfly.

Udover Helena Rosendahl Bachs fire guldmedaljer vandt et andet af klubbens talenter, Mikkel Thagaard, en bronzemedalje i mændenes 100 meter medley. Derudover blev det til et par ungdomsmedaljer samt flere topplaceringer til svømmerne fra Holstebro Svømme Club.

Annonce

Udtaget til EM og NM

Med de gode resultater og tider, langt under EM-kravene in mente, kommer det ikke rigtigt som en overraskelse, at Helena Rosendahl Bach var et af de 23 navne, der søndag aften officielt blev udtaget til kortbane-EM i december.

EM på kortbane afholdes i skotske Glasgow i perioden fra den 4.-8. december.

- Jeg er rigtig tilfreds med, at vi har fået et stort hold under kravtider til EM på kortbane med en sund blanding af rutinerede svømmere samt flere mindre erfarne svømmere. Jeg mener, at vi har et stærkt og slagkraftigt hold, som kommer til at blande sig i medaljekampen samt i konkurrencen om finalepladser, siger landstræner Stefan Hansen i en pressemeddelelse.

Også holdet til Nordisk Mesterskab på kortbane blev præsenteret i Svømmestadion Danmark i Esbjerg søndag aften. Her bliver Rasmus Nørfjand fra Holstebro Svømme Club en af de otte svømmere, der skal repræsentere Danmark ved NM i Torshavn, Færøerne, der finder sted i perioden fra den 29. november til den 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce