Annonce
Sport

Hjem fra DM med fire guldmedaljer og en billet til EM

Med fire guldmedaljer i bagagen ser Helena Rosendahl Bach helt klar ud til december måneds EM på kortbane. Arkivfoto: Morten Stricker
Helena Rosendahl Bach vandt alt, hun stillede op i, ved årets kortbane-DM i Esbjerg. Rasmus Nørfjand udtaget til Nordisk Mesterskab på Færøerne.

Esbjerg: Når man stiller op i fire forskellige konkurrencer og vinder guld i alle fire - og ovenikøbet både sætter klubrekorder og klarer EM-kravtider undervejs, kan det vist ikke gøres meget bedre.

Søndag aften sluttede hun årets kortbanemesterskaber af med endnu en suveræn guldmedalje, denne gang på 800 meter fri, hvor den 19-årige holstebroer i tiden 8 minutter og 24,86 sekunder var næsten syv sekunder hurtigere end andenpladsen. De tre andre guldmedaljer blev vundet i 200 meter fri, 400 meter fri og 200 meter butterfly.

Udover Helena Rosendahl Bachs fire guldmedaljer vandt et andet af klubbens talenter, Mikkel Thagaard, en bronzemedalje i mændenes 100 meter medley. Derudover blev det til et par ungdomsmedaljer samt flere topplaceringer til svømmerne fra Holstebro Svømme Club.

Annonce

Udtaget til EM og NM

Med de gode resultater og tider, langt under EM-kravene in mente, kommer det ikke rigtigt som en overraskelse, at Helena Rosendahl Bach var et af de 23 navne, der søndag aften officielt blev udtaget til kortbane-EM i december.

EM på kortbane afholdes i skotske Glasgow i perioden fra den 4.-8. december.

- Jeg er rigtig tilfreds med, at vi har fået et stort hold under kravtider til EM på kortbane med en sund blanding af rutinerede svømmere samt flere mindre erfarne svømmere. Jeg mener, at vi har et stærkt og slagkraftigt hold, som kommer til at blande sig i medaljekampen samt i konkurrencen om finalepladser, siger landstræner Stefan Hansen i en pressemeddelelse.

Også holdet til Nordisk Mesterskab på kortbane blev præsenteret i Svømmestadion Danmark i Esbjerg søndag aften. Her bliver Rasmus Nørfjand fra Holstebro Svømme Club en af de otte svømmere, der skal repræsentere Danmark ved NM i Torshavn, Færøerne, der finder sted i perioden fra den 29. november til den 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Julestjernerne bringer glæde

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce