Vinderup

Historisk barber-hus har fået makeover: Nu inviteres der indenfor

Efter halvandet år er Sevel Ejendomme klar til at vise Æ Barbiers Hus frem for de lokale. Foto: Jan Briks
Huset i Sevel har gennem de sidste halvandet år gennemgået en totalrenovering af indmaden i huset. Nu må de lokale komme indenfor og se resultatet.

Sevel: Det var engang et samlingssted for byens borgere. For huset på Vesterled 2 i Sevel har siden det blev opført i 1904, udover at danne rammerne om en telefoncentral og en urmagerforretning, også lagt mursten til en frisør- og barbersalon. Og det var her, man siden 1937 - og helt indtil 1988 - kunne komme ned og få en sludder for en sladder om alt det, der skete i lokalområdet.

Huset blev kendt som "Æ barbiers hus".

Og det er selvsamme hus, som torsdag 29. maj har åbent hus. For lidt over halvandet år siden gik to lokale nemlig sammen om at købe det. Og halvandet år senere har barberens hus fået en ordentlig glat-barbering indvendigt.

- Det har jo set træls ud i ti-tyve år, så da det kom på tvangsauktion, blev vi enige om at købe det og sætte det i stand, siger Poul Ejner Christensen, der har købt huset sammen med murermester Jens Jørgen Jensen. Begge er de barnefødt i byen. Og kærligheden til huset - og ikke mindst midtbyen i Sevel - har hængt ved:

- Vi har begge to indstillingen om, at man skal bevare de gamle huse i stedet for at brage dem ned - og værne om dem. Det har også betydning for det indtryk man får, når man kører ind gennem byen, siger han.

Alt indmaden

Poul Ejner Christensen vil ikke ud med, hvor meget, man fik huset for, eller hvad der er brugt på den omfattende renovering, hvor næsten alt indenfor i det bevaringsværdige hus, er skiftet ud:

- Alt er jo brækket totalt op - med isolering i gulvet og hele moletjavsen. Det eneste, der er tilbage fra det gamle er nogle bjælker på første sal og så det her trappetrin af kampesten, siger Poul Ejner Christensen og sparker let til et trin i husets nyrenoverede bryggers.

Onsdag - dagen før Åbent Hus - er huset næsten færdigt.

- Det er småtterier, der mangler, siger han.

Et stort projekt

Det er første gang, at de to lokale herrer, har kastet sig ud i så stort et renoveringsprojekt:

- Købmandsgården, som vi også købte på tvangsauktion i sin tid, er også en speciel bygning, men den var ligesom blevet renoveret løbende, så det var ikke så voldsomt, som det her, siger han.

De nye lejere flytter ind i starten af juni - og har givet deres velsignelse til, at der måtte holdes åbent hus forinden:

- Der er så mange, der har spurgt, om de ikke måtte komme og se det, og så tænkte vi at vise det frem. Det var lejerne heldigvis med på, siger han.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

Provst om kirkerne: Måske skal vi bruge ressourcerne på en anden måde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Masser af ledige sæder: Tilskuerne svigter Dina

Holstebro

Politikere forbarmer sig: Kirke får dispensation til byggeri, der gik galt

Kultur

Ekstra billetter sat til salg: Sting-koncert tæt på udsolgt

Fodbold

Humlums fodboldsøn skal stå i spidsen for norske pokalmestre

Holstebro

Vejfolk har travlt med oprydning efter voldsomt skybrud med store hagl

Holstebro For abonnenter

Slagteriet får ti millioner: Penge kunne være brugt bedre på børn eller ældre

Holstebro

Grillplads, gynger og sti: Snart kommer der nyt parkområde ved Slagteriet

Kultur

Passionen for plader kan få Lars til at forsvinde

Annonce