Annonce
Ulfborg/Vemb

Historier fra havets bund blev vakt til live

Strandingsmuseet inviterer folk til at komme med fund og præsentere dem for et panel af eksperter. Foto: Johan Gadegaard

Tre museer langs Vestkysten havde søndag inviteret alle, der havde fund fra havet, til at komme og få historien bag. Det bragte en del spændende fund frem.

Annonce

Thorsminde: Landets museer går ikke selv ud og finder de ting, der er interessant at udstille. De afhængige af, at folk kommer med de spændende ting, der bliver fundet, og derfor havde Strandingsmuseum St. George, Lemvig Museum og Ringkøbing-Skjern Museum søndag eftermiddag inviteret alle, der havde noget interessant fra Vestkysten til at komme med det, og få klarlagt historien bag deres skatte - også for at museet kunne se nogle af de spændende ting, der ligger hjemme hos private samlere.

De tre museer havde også fået den 85-årige englænder John Bingeman, der er en af verdens førende eksperter i britiske krigsskibe fra 1700- og 1800-tallet, til at komme og vurdere og fortælle om nogle af de ting, der kom ind.

P.C. Mikkelsen er en af de private samlere af fund fra Vestkysten. Hans far og bedstefar har været strandfogeder, og selv er han strandfoged fra Thorsminde og tre kilometer sydpå.

- Jeg går ved stranden næsten hver dag, og selvom jeg ikke finder lige så meget som for 30 år siden, så kan der stadig dukke noget op, fortæller han, og viser noget af det han havde med.

Nogle af de forskellige fund, der kom ind var blandt andet en såkaldt vandkjøller, mønter, apotekerkrukker og meget andet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Stjal for 200.000 kroner i BMW

Annonce