Annonce
Navne

Historie var Hans Kurts store interesse

Vinderup: Hans Kurt Hansen, Vinderup, er stille sovet ind, 75 år gammel.

Han voksede op på Vinderup-egnen sammen med tre yngre søstre og kom til at bo her hele livet. Som ung blev han uddannet typograf, men skiftede herefter over til at blive Falckredder. Det blev til godt 40 år hos Falck, en arbejdsplads, som han var meget stolt af, og hvor han avancerede til områdechef først for Viborg amt og senere for Holstebrokredsen.

Hans Kurt modtog flere hædersbevisninger og var også aktiv i Falcks veteranklubber.

Annonce

Som helt ung traf han Ditte, og ægteparret fejrede guldbryllup i 2019. To børn voksede op i hjemmet på Toften, og familielivet med mange dejlige oplevelser sammen blev vægtet højt. Da de tre børnebørn kom til, holdt han meget af samværet med dem og havde set frem til at fejre de to ældste, som bliver studenter til sommer.

Mange skønne ferier er blevet nydt sammen, både i sommerhuset i Husby, og når bilen blev pakket med børn og hund på køreture rundt i Danmark og Europa, hvor turen ofte gik til Sydfrankrig. Det var ikke kun daseferier, men ture med indhold af kulturoplevelser. Mange andre lande har Ditte og Hans Kurt også besøgt, og her står turen til Israel og flere besøg i Ægypten med især Kongernes Dal stærkt i erindringen.

Som dreng havde Hans Kurt en historielærer, som fik ham så interesseret i historie, at han siden dengang har samlet titusindvis af udklip om danske slotte, herregårde og kirker, og køreture gik altid omkring seværdigheder, og det var især arkitekturen og det historiske element, der betog ham. Lokalhistorie optog ham også, og han kom på Arkivet og skrev til årbogen, ligesom han læste mange bøger.

Først og fremmest samlede Hans Kurt på gode oplevelser sammen med familien, og trods sygdom kom han hjem for at fejre jul samt fødselsdagen i januar.

Hans Kurt efterlader sig hustruen Ditte, en søn i Odense og en datter i Holstebro, samt tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce