Annonce
Struer

HiFi-producent flytter produktion fra Asien til Struer

Stifteren og den administrerende direktør for højttalervirksomheden Steenssen, Frederick Rickmann, præsenterer her sine visioner for de seks andre virksomhedsejere, der var med på det første accellerator-forløb i det nye Sound Hub Denmark, hvor Frederick Rickmann blev så begejstret for mulighederne, at han nu flytter både virksomhedens adresse og al produktion til Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Højttalervirksomheden Steenssen flytter ikke bare virksomhedens adresse til Struer - men også al produktion af virksomhedens produkter.
Annonce

Struer: Stifteren af højttalervirksomheden Steenssen, Frederick Rickmann, flytter både udvikling og produktion af virksomhedens højttalersystemer til Struer.

Virksomheden, som indtil fornylig havde base i Horsens, har siden starten i 2017 fået sine højttalere fremstillet i Kina.

Højttalere, som er designet og bygget op som en bjælke, en "soundbar", der typisk bliver placeret under hjemmets tv.

- Men de kan også hænge på væggen, og de er designet og bygget op, så de også kan fungere som familiens centrale lydanlæg, der kan afspille alt fra både telefoner, og hvad man ellers har, der kan afspille lyden via bluetooth, forklarer Frederick Rickmann, og hans målsætning har fra starten været at få den gode lyd tilbage til stuerne.

- Det har jo været et paradoks, at de forskellige streamingstjenester har investeret store beløb i at gøre lyden bedre, samtidig med at den er blevet dårligere og dårligere ude i hjemmene, efterhånden som alle tv er blevet smallere og smallere, så der bare ikke har været plads til, at lyden kunne følge med, konstaterer han.

- Så vi leverer hifi, uden at det bliver i den nørdede og meget dyre ende af spektret. De billigste modeller, vi har, koster lidt under 4000 kroner, og de dyreste lidt under 11.000 kroner. Så det skulle være en udgift, der skulle være til at bære for de fleste, fortæller han og satser nu på at kunne ekspandere med en ny base i Struer.

Så vi leverer hifi, uden at det bliver i den nørdede og meget dyre ende af spektret. De billigste modeller, vi har, koster lidt under 4000 kroner, og de dyreste lidt under 11.000 kroner. Så det skulle være en udgift, der skulle være til at bære for de fleste.

Frederick Rickmann, stifter og administrerende direktør, højttalervirksomheden Steenssen

Annonce

Dansk kvalitet

- Jeg har allerede underskrevet en samarbejdsaftale med Printtronic fra CIM Gruppen, forklarer han.

Her får han hjælp til udvikling af elektronikken, og andre står klar til at levere indpakningen, kabinetterne og hvad der ellers skal til.

Alt sammen med assistance fra Sound Hub Denmark, hvor direktøren Peter Petersen glæder sig over, at Steenssen har valgt at flytte til Struer.

- Det er godt nyt for byen og for Sound Hub Denmark, siger han, og Frederick Rickmann er overbevist om, at det bliver en fordel for Steenssen at kunne fortælle forbrugerne, hvordan produkterne bliver produceret og samlet i Danmark.

- Det bliver lidt dyrere for os, hvis vi sammenligner med, hvad det har kostet os at få vores højttalere fremstillet de billigste steder i Kina, konstaterer han.

- Men vi så også et helt andet kvalitetsstempel. Det var noget, jeg for alvor blev opmærksom på, da jeg sad og talte med vore agent i Tokyo i Japan. Han vendte vores højttalere om og fortalte, at han ville kunne få meget mere for dem, hvis der stod "Made in Denmark", og en anden fordel er så også, at vi beholder rettighederne på elektronikken inden for landets grænser, hvis vi nu får den produceret i Struer i stedet for i Kina, understreger Frederick Rickmann.

Annonce

Fleksible

- En anden fordel bliver en lidt større fleksibilitet, vurderer han.

- Produktionsfaciliteterne i Kina er efterhånden udelukkende indstillet på masseproduktion. I Struer er virksomhederne, vi kommer til at samarbejde med, utroligt fleksible og simpelt hen eksperter i produktion af småserier, som man ikke finder det andre steder, siger Frederick Rickmann, som er både stifter og administrerende direktør for Steenssen.

Et eksempel på, hvad Steenssen satser på at udvikle meget mere af i Struer. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce