Annonce
Lemvig

Efter folketingsvalg og regeringsskifte: HF må vente med at blive kostskole

Den pædagogisk administrative leder af HF-uddannelsen i Nørre Nissum, Tina Kandborg Gade, må konstatere, at uddannelsens nye kostskoleafdeling efter alt at dømme ikke når at slå dørene op i næste måned, som det ellers var planen. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Folketingsvalg og regeringsskifte har betydet, at HF-uddannelsen i Nørre Nissum formentlig ikke kommer i gang med kostskole-afdeling i næste måned

Nørre Nissum: Det bliver efter alt at dømme ikke 15. oktober, at HF-uddannelsen i Nørre Nissum kommer til at slå dørene op til den nye kostskole-afdeling.

Det var ellers den dato, den pædagogisk administrative leder af HF-uddannelsen, Tina Kandborg Gade, havde håbet på at kunne åbne kostskolen.

- Men det trækker ud med at komme i gang med at få startet kostskolen. Vi er i gang med at få bevillingen og papirarbejdet igennem hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, men folketingsvalget og regeringsskiftet har betydet, at der er skiftet ud på alle hylder. Men det er mit indtryk, at godkendelserne er på undervejs, siger Tina Kandborg Gade.

I begyndelsen af maj, kort før folketingsvalget blev udskrevet, fik HF-uddannelsen tilsagn fra den daværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) om, at der ville blive sat halvanden millioner kroner af til driften allerede i år, og fra 2020 vil det komme med som forslag til finansloven med tre millioner kroner om året. Dermed ville HF-uddannelsen i Nørre Nissum blive den første kostskole, der er oprettet i de seneste 40 år.

Tina Kandborg Gade regner med, at aftalen om at lave en kostskoleafdeling i Nørre Nissum står ved magt, og at det er et spørgsmål om tid, før man for alvor kan komme i gang med at oprette kostskolen.

HF-uddannelsen har dog allerede taget de første skridt i retning mod at oprette kostskoleafdelingen. Blandt andet har man sat gang i forskellige aktiviteter samt en lektiecafe, som de studerende kan benytte sig af.

- I første omgang vil vi fortsætte med det kollegieliv, vi allerede har her på stedet, og samtidig har vi en vagtordning, der er tilknyttet kollegiet. Men kostskolen er endnu ikke oppe at stå, siger Tina Gade, der ikke ved, hvornår godkendelsen falder på plads.

Hun håber, at det kan lade sig gøre i løbet af i år, men er det ikke muligt forventer hun, at kostskolen senest er i gang ved indgangen til det nye skoleår, der begynder til august 2020.

HF-uddannelsen i Nørre Nissum har i år vist sig at være populær blandt de studerende. Alle 84 pladser i de tre klasser er besat, og da skoleåret gik i gang i midten af august var der stadig et par elever, der stod tilbage på en venteliste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce