Annonce
Holstebro

Hestestævne holdes trods frygt for hesteherpes

Holstebro Sportsrideklub har været hårdt ramt af hesteherpes, som har kostet flere heste livet. Arkivfoto: Morten Stricker
Ved St. Sognstrup Islænderheste er der i weekenden ridestævne, og selvom der ved Holstebro Sportsrideklub har været et slemt udbrud af hesteherpes, er det ikke noget, der skræmmer arrangørerne.
Annonce

Nr: Felding: 170 ryttere og islænderheste lægger i weekenden vejen forbi St. Sognstrup Rideskole og her er der ingen frygt for hesteherpes.

- Vi har ikke fået nogle afbud, hvor udbruddet af hesteherpes har været begrundelsen, og der er indtil videre venteliste til stævnet, siger Lone Nørgaard, som har St. Sognstrup Islænderheste:

- De retningslinjer, som er kommet fra Seges, Dansk Rideforbund og dyrlægerne, som har arbejdet på Holstebro Sportsrideklub, er det som vi forholder os til, fortsætter Lone Nørgaard.

Stævnet som St. Sognstrup Islænderheste arrangerer er et såkaldt VRL-stævne, hvor der er point til verdensranglisten og kvalifikation til DM på spil.

- Det er egentligt ligegyldigt, om det er i Horsens eller Holstebro. Det vigtige er spørgsmålet, om det har spredt sig. Det har det ikke i dette tilfælde og derfor, er vi ikke nervøse, siger hun.

Hun fortæller samtidig, at hesteherpes ikke er noget, som har ramt islænderheste før.

- Der er ikke rigtig noget forklaring på, hvorfor de ikke bliver ramt. Der er nogen, som mener, at det kan være måden de bliver opstaldet på, og at de måske er mere modstandsdygtige, siger Lone Nørgaard.

Holstebro Sportsrideklub blev efter påske ramt af hesteherpes. Det er en virus, som giver hesten neurologiske lidelser, der kommer til udtryk ved slør i bagpartiet, ligesom at hesten får feber. Hvis hesten lægger sig ned, så bliver man nødt til at aflive hesten, da den ikke kan komme af med sin afføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce