Annonce
Håndbold

Herreholdene fra Mejrup-Hvam har kun vundet hver tiende kamp i 2020

Det er mere reglen end undtagelsen, at Mejrup-Hvams fire herrehold lider et nederlag. Samtlige af holdene roder rundt i bunden af deres puljer. Arkiv: Johan Gadegaard
Det er sjældent, at en herresenior fra Mejrup-Hvam kan gå ud i omklædningsrummet og træne stemmen med en sejrssang. Alle fire hold kæmper i øjeblikket for at komme væk fra bunden af deres puljer. Selv reserverne, der var ustoppelige i efteråret, er gået i stå.

Borbjerg: Siden årsskiftet har det været hårde tider for Mejrup-Hvams fire herrehold i seniorrækkerne.

76% af de kampe, der er blevet spillet af de fire hold, er endt med nederlag. Kun to gange ud af 21 mulige har et af Mejrup-Hvams mandskaber sejret.

Selv andetholdet, som ikke tabte én eneste gang i efteråret, er kommet i modvind. På trods af at råde over eks-ligaspillere som Martin Kristensen og Lars Olesen har reserverne i jyllandsserien stadig sin første sejr i 2020 til gode.

En ny pulje med flere hold fra blandt andet Thisted-området har gjort, at holdkortet er blevet endnu sværere at udfylde. Flere af HMH-spillerne prioriterer arbejde og fritid højere, mener træneren.

- Vi har nogle spillere, der ikke gider de der lange udebaneture. Jeg har omkring tre-fire spillere, der altid går igen, men ellers må jeg finde dem fra gang til gang. Det er bare vilkårene, fortæller Henrik Bergholt, der for et par uger siden måtte ringe til hele 35 spillere for at kunne stille hold.

Andre lokale resultater

2. division, herrer

Tvis - Aars HK 23-29

3. division, herrer

Mejrup-Hvam - Søndermarkens IK 23-27

Hogager GF - Stoholm/Viborg 19-25

2. division, damer

ASA, Århus - HH90 19-21

3. division, damer

Hornslet IF - Naur-Sir-Krunderup 30-21

Oddense-Otting U&GF - Lemvig Nissum 24-17

Mejdal-Halgård - Skive fH 18-29

Struer - Grindsted GIF 25-24

Kultursammenstød

Som tidligere danmarksmester og pokalmester i Skjern har Henrik Bergholt udviklet et klart vinderinstinkt.

Selvom et nederlag hurtigt bliver glemt i omklædningsrummet efter en kamp i landets femte bedste række, tynger resultaterne ham.

- Er du sindssyg, man - det piner mig helt vildt. Jeg har altid mange ting i hovedet og mange tanker om, hvordan vi kunne gøre det bedre. Jeg tror nok, at jeg er mere træt af det, end spillerne er, fortæller den 54-årige Skjern-legende.

Måske skyldes frustrationen forskellige holdninger til fremmøde. Som tidligere professionelle er flere af spillerne vant til at lave plads til kampe i kalenderen, mens de yngre håndboldherrer i højere grad vælger at prioritere andre aktiviteter.

- Sådan er ungdommen jo nok bare. Hvis de skal til en fest klokken 18, og vi spiller klokken 17, så melder de afbud, siger Henrik Bergholt.

Annonce

Langt mellem succeser

Efter en enkelt uafgjort og fire nederlag klæber andetholdet sig til de to point, mandskabet fik for førstepladsen i efterårets pulje. Ligesom de tre andre hold kæmper de for at undslippe bunden af puljen.

- Det er en effekt, der trykker hele vejen ned gennem vores fire hold. Det hele smitter lidt af, lyder det fra andetholdstræneren, der indimellem selv spiller i serie 1.

Med kun ét point ned til sidstepladsen og fire kampe tilbage truer nedrykningen. Men Henrik Bergholt virker ikke spor nervøs.

- Selvfølgelig sætter nederlagene sine spor, men bare to sejre i de næste fire kampe, og så ser det allerede anderledes ud. Jeg er sikker på, at vi ikke kommer til at rykke ned. Vi vil kæmpe med næb og klør, slår træneren fast.

Sådan har HMH-herrerne klaret sig i 2020

3. division:

En sejr, en uafgjort og fire nederlag. Ligger i øjeblikket på sidstepladsen og har fem point op til sikker overlevelse.

Jyllandsserie:

En uafgjort og fem nederlag. Placerer sig aktuelt på næstsidstepladsen med ét point ned til den absolutte bund.

Serie 1:

En sejr og fire nederlag. Er placeret på næstsidstepladsen og er á point med bundproppen, Lemvig Nissum.

Serie 3:

En uafgjort og tre nederlag. Ligger på sidstepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce