Annonce
Navne

Herning Vand er Årets Læreplads på Uddannelses Center Holstebro.

Ffa venstre er det Ann Østergaard, direktør UCH, Per Odefey, uddannelsesleder UCH, Niels Møller Jensen, direktør Herning Vand A/S, Mette Wulff, teknisk designelev, Herning Vand A/S, Ditte, ud-dannelsesansvarlig Herning Vand A/S og Jan Lillelund, uddannelseschef UCH. Pressebillede

Holstebro: Teknisk designeruddannelsen på UCH er i en rigtig god udvikling, og der er god søgning til uddannelsen, så det var en glad direktør for UCH, Ann Østergaard, der kunne overraske Herning Vand A/S sammen med uddannelseschef Jan Lillelund, uddannelsesleder Per Odefey og teknisk designelev Mette Wulff.

Det var nemlig et enigt dommerpanel der kårede Herning Vand A/S til at være Årets Læreplads 2019 på UCH. Teknisk designerelev Mette Wulff havde lavet en indstilling af sin læreplads, som ikke efterlod tvivl om, at Herning Vand A/S skulle nomineres til Årets Læreplads 2019 og dermed gå videre til den landsdækkende finale til januar.

Det var en stolt direktør for Herning Vand A/S, Niels Møller Jensen, der takkede for kåringen.

- Vi sætter pris på, at eleverne bliver udfordret og at de dannes på skolen til at indgå i arbejdsteams i virksomheden. Vi forsøger på Herning Vand A/S at skabe en god arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø og derfor er vi taknemmelige for, at Mette Wulff indstiller os til prisen, sagde Niels Møller Jensen, da han modtog hæderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce