Annonce
Holstebro

Herning skal med i ny fælles front for mere motorvej

Der er tegn på en ny alliance mellem Herning og de tre nordvestkommuner, Holstebro, Struer og Lemvig, i kampen for motorvej de sidste syv kilometer rundt om Herning. - Jeg tror ikke, der er nogen, der ønsker en motorvej, som ikke er koblet på det europæiske motorvejsnet, lød det fra borgmester H.C. Østerby (S), Holstebro, da den første bid af motorvejen mellem Herning og Holstebro blev indviet søndag eftermiddag. I kulissen snakkede Venstre-folk fra Herning og Holstebro om at stå sammen i bestræbelserne. Foto: Johan Gadegaard

De tre nordvestjyske kommuner byder Herning Kommune inden for i kampen for motorvej hele vejen rundt om Herning. Det bliver positivt modtaget af Herning-borgmester Lars Krarup (V). Men pengene kommer ikke af sig selv.

Annonce

Nordvestjylland: Først og fremmest er der glæden.

Glæden over, at de første ti kilometer af motorvejen til Holstebro står klar.

- Jeg har det godt sådan en dag. Det her er starten på Holstebro-motorvejen, siger borgmester H.C. Østerby (S), som var med ved indvielsen af det, som Vejdirektoratet kalder Messemotorvejen og som fører fra Snejbjerg ved Herning til Sinding mod nord.

Så er der forventningen.

- De første ti kilometer er symbolet på de 40 kilometer, der skal åbne til efteråret 2018 - måske allerede i september 2018, siger H.C. Østerby, som kun kan glæde sig over, at det kolossale vejarbejde skrider frem og endda er langt foran tidsplanen.

Annonce

Mangler syv kilometer

- Det får betydning for hele Nordvestjylland, ikke mindst for erhvervslivet. Det betyder, at vi bliver koblet på, siger H.C. Østerby.

Men det er bare ikke nok, for på turen rundt om Herning bliver motorvejen til motortrafikvej, og det giver ikke rigtig nogen mening, fastslår H.C. Østerby, og det er der flere af de fremmødte politikere, der er enige i.

- De sidste syv kilometer rundt om Herning skal vi selvfølgelig have med. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at de ikke kommer med, siger H.C. Østerby, som kun kan ærgre sig over, at pengene til lige netop den strækning mangler at blive bevilget.

- Jeg tror og håber på den gode politiske vilje. Men der er ingen, som tør love noget. Derfor skal vi fortsætte med at lægge pres, siger H.C. Østerby.

Annonce

- Vi skal stå sammen

H.C. Østerby sætter næsen op efter, at det bliver penge til overs, når den allerede bevilget motorvej fra Sinding til Holstebro står færdig.

- Hvis der bliver penge til overs, så er vi fri for at skulle ud og finde nye penge til det. Det må være lettere at finde finansieringen på den måde, siger H.C. Østerby, der lover at presse på over for politikerne på Christiansborg.

- Det skal vi stå sammen om. Den dag, der viser sig at være penge til overs, så er jorden gødet for den rigtige beslutning, siger H.C. Østerby.

Og så hæfter han sig ved, at navnet "Holstebro-motorvejen" vinder frem.

- Det glæder mig, at ministeren kaldte den "Holstebro-motorvejen" i sin tale. Endda flere gange. Hvis man kalder den Holstebro-motorvejen, så skal det også være motorvej hele vejen, siger H.C. Østerby med henvisning til transportminister Ole Birk Olesens indvielsestale.

Annonce

Lars Krarup siger ja tak

Det med at stå sammen vinder også genklang blandt flere Venstre-politikere, som avisen talte med under indvielsen.

- Jeg mener klart, Holstebro og Herning skal gå sammen om det her. Vi har en stærk Herning-borgmester i Lars Krarup og en stærk H.C. Østerby i Holstebro. Vi skal gøre det i fællesskab for hele landsdelen, siger Anders G. Jacobsen (V).

Og det bliver modtaget positivt af Lars Krarup.

- Jeg synes, det er et godt signal. Det er ikke lige det, vi har hørt indtil nu fra Holstebro, Struer og Lemvig. Men det er sådan noget, vi har brug for. Jeg synes, det er et rigtig godt budskab, siger Lars Krarup.

Han er ikke i tvivl om, at nordvestkommunerne lige nu ser motorvej hele vejen øst om Herning som topprioritet, og det kalder han "en god ambition".

Hvad finansieringen angår, er Lars Krarup på linje med H.C. Østerby.

- Jeg tror, det handler om at have blikket stift rettet mod tilbageløbsmidlerne, siger Lars Krarup.

Annonce

- Vi finder pengene

Der er flere folketingspolitikere med til indvielsen, blandt andre Andreas Steenberg (R), som er den, der kommer tættest på at love motorvej hele vejen rundt om Herning.

Han tropper op i løbeshorts, som om han lige har løbet ti kilometer på motorvejen, og det har han rent faktisk.

Hvad med de sidste syv kilometer?

- Dem finder vi pengene til, siger Andreas Steenberg.

Vil du love det?

- Det kan jeg ikke. Jeg har kun otte mandater i Folketinget, så det kan jeg ikke garantere. Men jeg vil blive ved med at lægge pres på, siger Andreas Steenberg, som for få dage siden stillede spørgsmål til transportministeren i Folketingssalen om lige netop de syv kilometer motortrafikvej - uden at det dog førte til noget konkret.

Heller ikke på en dag som i dag vil ministeren love at prioritere opgraderingen af motortrafikvejen.

- Der er mange vejprojekter, der skriger på at blive gennemført, siger Ole Birk Olesen med henvisning til eksempelvis den vestfynske motorvej og E45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Sport

Skive gafler HB-topscorer

Annonce