Lemvig

Herlig aftensejlads på lang bane

Lemvig: Tirsdag aften blev den syvende af i alt ni aftenkapsejladser om klubmesterskabet for kølbåde i Lemvig Sejlklub afviklet.

Vinden var 8-10 m/s fra nordvest. 1. løb sejlede en 5,2 sømil lang bane, medens de øvrige løb sejlede en 9,2 sømil bane med sædvanlig start ved klubhuset og foran for tværs til gul bøje ved badebroen og herfra agten for tværs til Follup Odde, hvorfra der var et langt kryds til sydkosten ved Sælhundeholmløb og læns tilbage til Follup Odde, foran for tværs til gul bøje ved badebroen og agten for tværs i mål.

Der deltog 14 både med knap 50 sejlere ,og efter sejladsen var der som sædvanligt fællesspisning i klubhuset.

Vinder af 1. løb med to både blev Marianne Kier i Sally.

Vinder af 2. løb blev Knud Kristian Wrist i Grace.

Vinder af 3. løb med to både blev Bent Kallerup i Rosie.

Vinder af 4. løb med fire både blev Peder Kallerup i Marie.

Vinder af 5. løb med fire både blev Søren Bruun i Bugaboo.

Vinder af 6. løb blev Allan Holck i Finn Holcker.

I den samlede stilling føres 1. løb af Eivind Triel med 7 point, 2. løb føres af Knud Kristian Wrist med 5 point, 3. løb føres af Bent Kallerup med 5 point, 4. løb føres af Peder Kallerup med 5 point og 5. løb føres af Søren Bruun med 5 point.

På lørdag sejles den årlige Afslutter i forbindelse med Krabbefestivallen. Starten går for den mindste båd kl. 9:30 ved klubhuset. Bådene startes herefter i forhold til deres måltal og første båd i mål er vinder. Mållinien bliver lige udenfor Lemvig Havn og bådene forventes i mål mellem kl. 14 og 15.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce