Annonce
Lemvig

Herlig aftensejlads på lang bane

Lemvig: Tirsdag aften blev den syvende af i alt ni aftenkapsejladser om klubmesterskabet for kølbåde i Lemvig Sejlklub afviklet.

Vinden var 8-10 m/s fra nordvest. 1. løb sejlede en 5,2 sømil lang bane, medens de øvrige løb sejlede en 9,2 sømil bane med sædvanlig start ved klubhuset og foran for tværs til gul bøje ved badebroen og herfra agten for tværs til Follup Odde, hvorfra der var et langt kryds til sydkosten ved Sælhundeholmløb og læns tilbage til Follup Odde, foran for tværs til gul bøje ved badebroen og agten for tværs i mål.

Der deltog 14 både med knap 50 sejlere ,og efter sejladsen var der som sædvanligt fællesspisning i klubhuset.

Vinder af 1. løb med to både blev Marianne Kier i Sally.

Vinder af 2. løb blev Knud Kristian Wrist i Grace.

Vinder af 3. løb med to både blev Bent Kallerup i Rosie.

Vinder af 4. løb med fire både blev Peder Kallerup i Marie.

Vinder af 5. løb med fire både blev Søren Bruun i Bugaboo.

Vinder af 6. løb blev Allan Holck i Finn Holcker.

I den samlede stilling føres 1. løb af Eivind Triel med 7 point, 2. løb føres af Knud Kristian Wrist med 5 point, 3. løb føres af Bent Kallerup med 5 point, 4. løb føres af Peder Kallerup med 5 point og 5. løb føres af Søren Bruun med 5 point.

På lørdag sejles den årlige Afslutter i forbindelse med Krabbefestivallen. Starten går for den mindste båd kl. 9:30 ved klubhuset. Bådene startes herefter i forhold til deres måltal og første båd i mål er vinder. Mållinien bliver lige udenfor Lemvig Havn og bådene forventes i mål mellem kl. 14 og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce