Annonce
Lemvig

Herlig aftensejlads på lang bane

Lemvig: Tirsdag aften blev den syvende af i alt ni aftenkapsejladser om klubmesterskabet for kølbåde i Lemvig Sejlklub afviklet.

Vinden var 8-10 m/s fra nordvest. 1. løb sejlede en 5,2 sømil lang bane, medens de øvrige løb sejlede en 9,2 sømil bane med sædvanlig start ved klubhuset og foran for tværs til gul bøje ved badebroen og herfra agten for tværs til Follup Odde, hvorfra der var et langt kryds til sydkosten ved Sælhundeholmløb og læns tilbage til Follup Odde, foran for tværs til gul bøje ved badebroen og agten for tværs i mål.

Der deltog 14 både med knap 50 sejlere ,og efter sejladsen var der som sædvanligt fællesspisning i klubhuset.

Vinder af 1. løb med to både blev Marianne Kier i Sally.

Vinder af 2. løb blev Knud Kristian Wrist i Grace.

Vinder af 3. løb med to både blev Bent Kallerup i Rosie.

Vinder af 4. løb med fire både blev Peder Kallerup i Marie.

Vinder af 5. løb med fire både blev Søren Bruun i Bugaboo.

Vinder af 6. løb blev Allan Holck i Finn Holcker.

I den samlede stilling føres 1. løb af Eivind Triel med 7 point, 2. løb føres af Knud Kristian Wrist med 5 point, 3. løb føres af Bent Kallerup med 5 point, 4. løb føres af Peder Kallerup med 5 point og 5. løb føres af Søren Bruun med 5 point.

På lørdag sejles den årlige Afslutter i forbindelse med Krabbefestivallen. Starten går for den mindste båd kl. 9:30 ved klubhuset. Bådene startes herefter i forhold til deres måltal og første båd i mål er vinder. Mållinien bliver lige udenfor Lemvig Havn og bådene forventes i mål mellem kl. 14 og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce