Annonce
Vinderup

Her skal de selv til at vedligeholde vejen: Det er træls at få trukket sådan en merudgift over hovedet

Solparken i Vinderup er en af 33 veje i kommunen, der går fra offentlig til privat vej. Beboerne på vejen savner informationer fra kommunen i forhold til, hvad det præcist kommer til at betyde, og hvilken tilstand vejen er i, når den bliver overdraget. Foto: Christian Gnutzmann
33 steder i kommunen bliver borgerne pålagt at passe og pleje boligvejen. Det er ikke noget, der har vakt begejstring på villavejene i Vinderup.

Vinderup: De ved ikke, hvad de får.

Men de ved, at de ikke vil have det.

Beboerne på Solparken og Bækkevej i Vinderup er ikke ligefrem begejstrede over udsigten til, at de stikveje, de bor på, i fremtiden bliver private.

Annonce

De bliver nedklassificeret, og med det får beboerne tjansen med vedligeholdelse og snerydning.

- Det er da træls at få sådan en merudgift trukket ned over hovedet, siger Hans Pedersen, der har boet på Bækkevej i 46 år.

Men det er ikke det eneste, han er ærgerlig over ved den gave, han selv betegner som lidt af en hadegave. Han har tidligere i forløbet modtaget en beskrivelse fra kommunen, men det har slet ikke været nok til at besvare alle hans spørgsmål.

Han håber, at kommunen snart kalder ham og naboerne ind til en snak, så alle sten kan blive vendt.

- For eksempel vil jeg gerne vide, hvad der egentlig forventes af os i forhold til at rydde sne, og jeg vil også gerne vide, om vi i princippet må lukke vejen for de andre, der bruger den, så vi ikke skal betale for det slid, andre laver, siger Hans Pedersen.

Hos naboen på den anden side af hækken trænger der sig også et spørgsmål på. Hvad er det helt præcist, ”gaven” indeholder?

- Asfalten er ikke specielt god, og der er revner i den flere steder. Nu kommer vi så selv til at stå med den, eller hvad? Det ville være rart at snakke med kommunen for at høre, om de vil gøre noget ved asfalten, inden vi får ansvaret, siger Jens Aage Pedersen.

En elendig vej

På alle stikveje ved Solparken og på Bækkevej har asfalten en sort stribe lige på midten af vejen. For selvom det ikke er mange år siden, asfalten blev lagt, har det været nødvendigt at lappe den.


Der er jo ingen, der ønsker at overtage en elendig vej. Man kan jo godt frygte, at vi overtager vejen, og så går der ikke længe, før vi bliver pålagt at fikse den

Ivan Bjerrum


Og som Jens Aage Pedersen påpeger, er det ikke alle sprækker, der er blevet repareret. Det har Ivan Bjerrum også noteret sig.

Han bor på en af stikvejene ved Solparken, og han kan på nogle punkter godt se det rimelige i, at det er beboerne selv, der skal betale for den vej, de slider på.

- Men der er jo ingen, der ønsker at overtage en elendig vej. Man kan jo godt frygte, at vi overtager vejen, og så går der ikke længe, før vi bliver pålagt at fikse den, siger han og efterspørger dialog og information.

- Vi har fået tilstandstandsrapporter sendt ud, men det er ikke det letteste at forstå. Det ville være nemmere at forholde sig til hele situationen, hvis kommunen ville tage en god snak med os, så vi reelt finder ud af, hvad vi kommer til at få.

Annonce

33 veje

Det er ikke kun over hækken på Bækkevej og på stikvejene ved Solparken, at beboerne skal til at gå lidt mere op i, hvordan asfalten ser ud foran hoveddøren.

Formand for teknisk udvalg, Klaus Flæng, anerkender, at det ikke ligefrem er nogen god gave, borgerne får. Arkivfoto: Morten Dueholm

Holstebro Kommune har udpeget 33 boligveje, der ikke længere skal være offentlige veje med kommunen som ansvarlig, men i stedet overgå til at være private. Vejene er fordelt i hele kommunen.

Det sker i et forsøg på at spare nogle kommunale kroner.

Formand for teknisk udvalg i kommunen, Klaus Flæng (S), fortalte tirsdag, at princippet med at lave private veje er det samme, som når der laves veje i nye udstykninger. Samtidig siger han også, at kommunen har planer om at gå i dialog med borgerne på de forskellige veje.

- Der kan også være steder, hvor vi fortsat skal stå for eksempelvis vinterbekæmpelse, hvis vejene bliver brugt af andre end beboerne selv, sagde Klaus Flæng.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Kultur

Koordinator jubler over kommende foredrag: - Aldrig har jeg mødt et menneske med så stort et gåpåmod og livsglæde

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce