Annonce
Holstebro

Her ligger træerne hulter til bulter

Der blev fældet kraftigt i Husby Klitplantage sidste år for at få en mere varieret skov. Siden har træerne ligget hulter til bulter, men nu er oprydningen i gang, hvor de fældede træer hugges til flis, siger skovfoged Niels Pedersen fra Naturstyrelen. Arkivfoto: Morten Stricker

Oprydningen er i gang, siger Naturstyrelsen om Husby Klitplantage, hvor der fortsat ligger mange væltede træer efter en skovning sidste år, som skal give en mere varieret skov.

HUSBY: Det var et led i en større plan om at få en mere naturlig og varieret skov, da der sidste år blev ryddet store områder i Husby Klitplantage.

Men siden har en del af de fældede klitfyr ligget hulter til bulter oveni hinanden. Blandt andet langs Klitvejen i et område, hvor der fremover især skal vokse ege- og birketræer. Sidste år var budskabet, at de fældede træer ville blive hugget til flis og fjernet - også for at give bedre betingelser for, at nye træer kan spire frem.

- Det er rigtigt, at vi er kommet lidt sent i gang med med oprydningen. Men nu er vi i fuld gang med at flishugge fældede træer omkring Bundgårsvej og Kochsvej længere inde i klitplantagen. Senere kommer vi også til området ved Klitvejen, for det skal flishugges det hele, siger Niels Pedersen, der er skovfoged ved Naturstyrelsen.

Pudsigt nok er det en blanding af vinterens våde vejr - inden tørken satte ind - og en travl entreprenør, der har forsinket arbejdet.

- En stor del af klitplantagen ligger lavt, og grundvandet står så højt, at der bliver presset vand op omkring hjulene på de store maskiner indtil for en måned siden. Derfor gør tørvejret, at det er godt at køre der nu, siger Niels Pedersen.

- Langs Klitvejen er det højere, og der kan vi arbejde, selvom det skulle begynde at regne, tilføjer han.

Der er også ryddet klitfyr fra et større hedeområde, som er omkranset af den såkaldte "parabelklit", som er to klitrækker fra Vestkysten, som mødes cirka 1,5 kilometer inde i landet. Det er et unikt naturområde, som er truet af klitfyr, og hvor EU har støttet projektet.

- Der er vi også ved at være færdige med at rydde op i de fældede træer, siger Niels Pedersen.

Klitfyren er i sin tid plantet for at bremse sandflugten, fordi den klarede sig godt, men problemet er, at contortafyr, som den også hedder, smider mange frø og breder sig. Det kvæler både lyng, og det går ud over oprindelige danske træarter som skovfyr og egetræer.

Fremover skal der også være flere lysninger i skoven for at give en større biodiversitet med flere arter af både planter insekter og fugle.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Debat

Stilfærdig retræte

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Holstebro

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Struer

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Annonce