Annonce
112

Her leger eleverne på tværs af klasserne

Skoleleder Henrik Munch Søndergaard med nogle af skolens elever, der er gode til at lege sammen på tværs af årgangene. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Margrethe Reedtz Skolen byder indenfor torsdag og slår på den lille skoles fordele.

Ryde: Der er stor forskel på skoler, ligesom der er stor forskel på børn og forældre.

Derfor undrer det skoleleder Henrik Munch Søndergaard, Margrethe Reedtz Skolen i Ryde, at de fleste forældre bruger mere tid på at vælge bil, hus eller husdyr, end de bruger på at vælge skole til deres barn.

- Der er virkelig meget at hente ved at bruge tid på at finde det bedste match, når det kommer til valg af skole. Et skolevalg er et valg for hele familien og ikke bare for det vordende skolebarn. På en friskole som vores er man for eksempel en del af en aktiv forældrekreds, som har direkte indflydelse på skolens hverdag og prioriteringer, siger han.

Margrethe Reedtz Skolen holder torsdag 14. november fra klokken 15 Åben skole.

- Den bedste måde at finde ud af om skolen er noget for én, er klart at besøge stedet, møde menneskene bag, se lokalerne, hilse på børnene, mærke stemningen og få en snak med skolens forældre. Det er derfor, vi slår dørene op, siger han.

Det tætte forældresamarbejde er centralt for Ryde-skolen kombineret med nærhed.

- Vi tilbyder et stærkt fællesskab på en mindre skole, hvor alle kender hinanden. Eleverne leger derfor på kryds og tværs af aldre, understreger skolelederen.

Margrethe Reedtz Skolen arbejder bevidst med de kreative områder som billedkunst, musik og teater og har stærke samarbejdspartnere inden for disse felter.

- Fællesskab, god og afvekslende undervisning, kreativitet, sunde relationer, lejrskoler og glade børn, er nøgleord for os, siger Henrik Munch Søndergaard.

Fra klokken 15 torsdag er der rundvisning på skolen, og gæsterne kan se, hvor eleverne har fået ud af en emneuge.

Klokken 16 loves en musikalsk oplevelse med skolens elever og de ældste børnehavebørn fra den lokale institution Gården. Dagen slutter med fællesspisning klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];