Annonce
112

Her leger eleverne på tværs af klasserne

Skoleleder Henrik Munch Søndergaard med nogle af skolens elever, der er gode til at lege sammen på tværs af årgangene. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Margrethe Reedtz Skolen byder indenfor torsdag og slår på den lille skoles fordele.
Annonce

Ryde: Der er stor forskel på skoler, ligesom der er stor forskel på børn og forældre.

Derfor undrer det skoleleder Henrik Munch Søndergaard, Margrethe Reedtz Skolen i Ryde, at de fleste forældre bruger mere tid på at vælge bil, hus eller husdyr, end de bruger på at vælge skole til deres barn.

- Der er virkelig meget at hente ved at bruge tid på at finde det bedste match, når det kommer til valg af skole. Et skolevalg er et valg for hele familien og ikke bare for det vordende skolebarn. På en friskole som vores er man for eksempel en del af en aktiv forældrekreds, som har direkte indflydelse på skolens hverdag og prioriteringer, siger han.

Margrethe Reedtz Skolen holder torsdag 14. november fra klokken 15 Åben skole.

- Den bedste måde at finde ud af om skolen er noget for én, er klart at besøge stedet, møde menneskene bag, se lokalerne, hilse på børnene, mærke stemningen og få en snak med skolens forældre. Det er derfor, vi slår dørene op, siger han.

Det tætte forældresamarbejde er centralt for Ryde-skolen kombineret med nærhed.

- Vi tilbyder et stærkt fællesskab på en mindre skole, hvor alle kender hinanden. Eleverne leger derfor på kryds og tværs af aldre, understreger skolelederen.

Margrethe Reedtz Skolen arbejder bevidst med de kreative områder som billedkunst, musik og teater og har stærke samarbejdspartnere inden for disse felter.

- Fællesskab, god og afvekslende undervisning, kreativitet, sunde relationer, lejrskoler og glade børn, er nøgleord for os, siger Henrik Munch Søndergaard.

Fra klokken 15 torsdag er der rundvisning på skolen, og gæsterne kan se, hvor eleverne har fået ud af en emneuge.

Klokken 16 loves en musikalsk oplevelse med skolens elever og de ældste børnehavebørn fra den lokale institution Gården. Dagen slutter med fællesspisning klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce