Annonce
112

Her leger eleverne på tværs af klasserne

Skoleleder Henrik Munch Søndergaard med nogle af skolens elever, der er gode til at lege sammen på tværs af årgangene. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Margrethe Reedtz Skolen byder indenfor torsdag og slår på den lille skoles fordele.

Ryde: Der er stor forskel på skoler, ligesom der er stor forskel på børn og forældre.

Derfor undrer det skoleleder Henrik Munch Søndergaard, Margrethe Reedtz Skolen i Ryde, at de fleste forældre bruger mere tid på at vælge bil, hus eller husdyr, end de bruger på at vælge skole til deres barn.

- Der er virkelig meget at hente ved at bruge tid på at finde det bedste match, når det kommer til valg af skole. Et skolevalg er et valg for hele familien og ikke bare for det vordende skolebarn. På en friskole som vores er man for eksempel en del af en aktiv forældrekreds, som har direkte indflydelse på skolens hverdag og prioriteringer, siger han.

Margrethe Reedtz Skolen holder torsdag 14. november fra klokken 15 Åben skole.

- Den bedste måde at finde ud af om skolen er noget for én, er klart at besøge stedet, møde menneskene bag, se lokalerne, hilse på børnene, mærke stemningen og få en snak med skolens forældre. Det er derfor, vi slår dørene op, siger han.

Det tætte forældresamarbejde er centralt for Ryde-skolen kombineret med nærhed.

- Vi tilbyder et stærkt fællesskab på en mindre skole, hvor alle kender hinanden. Eleverne leger derfor på kryds og tværs af aldre, understreger skolelederen.

Margrethe Reedtz Skolen arbejder bevidst med de kreative områder som billedkunst, musik og teater og har stærke samarbejdspartnere inden for disse felter.

- Fællesskab, god og afvekslende undervisning, kreativitet, sunde relationer, lejrskoler og glade børn, er nøgleord for os, siger Henrik Munch Søndergaard.

Fra klokken 15 torsdag er der rundvisning på skolen, og gæsterne kan se, hvor eleverne har fået ud af en emneuge.

Klokken 16 loves en musikalsk oplevelse med skolens elever og de ældste børnehavebørn fra den lokale institution Gården. Dagen slutter med fællesspisning klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce