Annonce
Erhverv

Her finder du skrottede byggematerialer til dit slot

Keld Riis er her i fuld gang med at flytte sit lager af genbrugs-vinduer om på den nye adresse. Foto: Johan Gadegaard
Bærebyg kommer i mere synlige lokaler, hvor der før stod STARK med store bogstaver på facaden

Struer: Midt i marts 2020 tømte Stark butikken og lagerhallerne i Struer.

Nu kommer der så nyt liv i de tomme bygninger på hjørnet af Ringgade og Industrivej, og hvor man indtil for lidt over et år siden kunne hente både byggematerialer og værktøj af enhver kaliber, vil der nu blive mulighed for at gøre et genbrugskup.

Nye vinduer er byttet ud med brugte, når firmaet Bærebyg åbner ny butik i Starks tidligere lokaler på fredag.

Annonce

- Vi holder åbent, så folk kan kigge forbi i løbet af eftermiddagen fra klokken 13 til 16, og vi ville da meget gerne have gjort lidt mere ud af det med en reception. Men med de stigende smittetal, ønsker vi ikke at smide benzin på et brændende bål, fortæller Keld Riis, som var med til at etablere Bærebyg i 2019.

Brugte køleskabe og komfurer bliver som regel kasseret, når nedrivningsfirmaet Hvidberg A/S kommer ud til en opgave for et boligselskab, som går i gang med en renovering af en udlejningsejendom. Nu får de nyt liv hos Bærebyg i Struer. Foto: Johan Gadegaard

Det skete i et samarbejde med ejeren af nedbrydningsfirmaet Hvidberg A/S, Flemming Hvidberg og en investor mere fra Holstebro.

Bærebyg fik midlertidige lokaler på Fabriksvej, og Keld Riis fik ansvaret for at få en forretning ud af at sælge brugte elementer til både de store og de små gør-det-selv projekter i hjemmet.

- Brugte vinduer er nok det, vi sælger mest af, fortæller han.

Men der er også døre på lager, hylder og reoler, brugte køleskabe og komfurer.

- Køkkenskabe og -elementer er et andet hit, fortæller Keld Riis.

- Det er ikke komplette køkkener, vi gør så meget i, men vi sælger mange enkeltelementer, forklarer han, mens han er i fuld gang med at flytte sit lager fra lokalerne på Fabriksvej om på den nye adresse på Industrivej.

Søger en lejer

Her er logoet for Bærebyg kommet op på facaden, hvor der før stod STARK med store bogstaver, og Keld Riis ser frem til, at butikken bliver mere synlig.


Brugte vinduer er nok det, vi sælger mest af.

Keld Riis, Bærebyg, Struer


- Det var de færreste, der fik øje på os omme på Fabriksvej. Man skulle vide, vi var der, konstaterer han.

- Med lidt større synlighed, skulle vi da gerne få omsætningen op, fortæller han om sit formål med at rykke ud af de oprindelige lokaler og over i de ny, hvor der så også er ledig plads til en lejer, hvis der skulle være andre med behov for en lidt mere markant placering.

- Vi bruger den bagerste del af bygningen til lager, og den ene halvdel af butiksarealet til udstilling, fortæller han.

Indtil 1999 stod der Stark med store bogstaver på facaden. Nu er Keld Riis i fuld gang med at rykke ind og gøre klar til åbning af Bærebygs nye butik på adressen på fredag. Foto: Johan Gadegaard

Den sidste halvdel til højre for hovedindgangen kommer stadigvæk til at stå tom.

- Så vi søger en lejer, fortæller Keld Riis, og forklarer, hvordan det vil være nemt at dele den tidligere Starkbygning op i to.

- Det kunne være en genbrugsbutik. Det ville jo passe meget godt ind i det, vi selv står for. Men der er ingen begrænsninger, bortset fra at det ikke må være en butik, der sælger fødevarer, forklarer han.

Endelig vil han gerne lige understrege, at der er mulighed for at finde brugte byggematerialer i Bærebygs netbutik døgnet rundt på adressen bærebyg.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce