Annonce
Struer

Opdateret: På falderebet til sommerferien - Her er Parkskolens nye leder

Det er nu lykkedes at finde en ny leder til Parkskolen i Struer. Arkivfoto: Jørn Deleuran
På falderebet til sommerferien kan Struer Kommune nu melde ud, hvem der bliver ny, permanent leder af en af byens to store skoler.

Struer: Det er nu på plads, hvem der efter sommerferien skal være skoleleder på Parkskolen i Struer.

Siden 1. februar har Bente Larsson, som er udlånt fra Limfjordsskolen, hvor hun var viceskoleleder, været konstitueret skoleleder på Parkskolen.

Nu bliver hun det også permanent, fortæller Jeanette Enevoldsen, der er centerchef for skole og dagtilbud i Struer Kommune.

- Det var et enigt ansættelsesudvalg, som pegede på Bente Larsson, fortæller centerchefen, der måtte slå stillingen op to gange, før den helt rigtige kandidat meldte sig på banen.

Her anden gang var der i alt ni ansøgere - alle velkvalificerede ifølge Jeanette Enevoldsen.

- Med Bente får vi en skoleleder, hvor vi ved, at skolen er i sikre hænder, lyder det fra centerchefen.

Den nye leder kommer da også med i alt 14 års erfaring som viceskoleleder, og hun er ifølge Jeanette Enevoldsen stærk, når det kommer til drift af en skole, og så har hun også været med til sammenlægningen af Østre Skole og Gimsing Skole, hvilket borger for evner inden for udvikling.

Annonce

Jeg har været lånt ud for at drifte herude og derfor ikke været i gang med en masse nytænkning. Det har ikke været mit job, men nu er muligheden der også for at se mere fremad.

Bente Larsson, ny skoleleder, Parkskolen

To stærke ledere

- Jeg tænker, at vi nu har to stærke skoleledere i Struer by, og at der kommer til at være et godt samarbejde mellem de to skoler, siger Jeanette Enevoldsen.

Centerchefen glæder sig også over at kunne give denne besked inden sommerferien, for der venter efter sommerferien blandt andet en del arbejde i forhold til Struer Kommunes nye helhedsplan for 0-18 års-området.

En, der også kunne glæde sig tirsdag, var den nyudnævnte skoleleder, Bente Larsson.

- Det lyder måske lidt gammeldags, men jeg vil gøre mit yderste for at være en ordentlig skoleleder, der sætter sig ind i tingene. Jeg vil gøre mit bedste for at være tilgængelig for børn, forældre og medarbejdere, siger hun og tilføjer:

- Jeg har været lånt ud for at drifte herude og derfor ikke været i gang med en masse nytænkning. Det har ikke været mit job, men nu er muligheden der også for at se mere fremad. Nu kommer der en fælles fremtid for os, så nu skal der evalueres og udvikles på en anden måde.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce