Annonce
Kultur

Her er navnene til dette års Gimsinghoved Festival

Gimsinghoved Festival satser på godt vejr, så endagsfestivalen igen kan komme ud i haven. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Gimsinghoved Festival satser på en rød tråd gennem programmet og på at skille sig ud fra de andre festivaler

Struer: Det er endnu for tidligt at sige noget om vejret og den eksakte lokation, men nu er der i hvert fald styr på musikken til dette års Gimsinghoved Festival, hvor der i år er en rød tråd mellem de optrædende bands. For leder af Gimsinghoved Kunst og Kulturcenter, Rie Nyborg, havde allerede hyret Dissing, Las og Cross Band, da der tilbage i januar i Folkets Hus, der også ledes af Rie Nyborg, var en koncert med en Chuck Berry tribute.

- Og det var simpelthen bare så godt, at det inspirerede os, siger Rie Nyborg.

Årets artister til festivalen i år er derfor Mike Andersen, Mek Pek & The Debitors og førnævnte Dissing, Las og Cross Band, hvoraf Mike Andersen, Billy Cross og Mek Pek alle var med på scenen under Chuck Berry-koncerten i januar.

- De sang på kryds og tværs, og det håber vi selvfølgelig også, at de vil her, siger Rie Nyborg.

Annonce

I år må det altså være solskin. Det synes jeg vi har fortjent.

Rie Nyborg, leder af Gimsinghoved

Det er et bevidst valg fra festivalens side ikke at satse på ét stort, mainstream navn, men i stedet forsøge at skille sig lidt ud med solid, god musik, der rammer bredt.

- Vi skal have en hyggelig søndag eftermiddag. Mange af de store navne går igen på alle mulige andre festivaler, så vi synes, det er lidt sjovt, når man kan skille sig lidt ud med noget musik, hvor der går en rød tråd gennem det hele, siger hun.

Som altid bliver der kun sat 350 billetter til salg i forsalget til Gimsinghoved Festivalen - for det er vejret, der bestemmer, om festivalen skal holdes i haven på Gimsinghoved, eller under fast tag i Folkets Hus. En lokation, der har været brug for de sidste fem år på grund af regn.

- Så i år må det altså være solskin. Det synes jeg, vi har fortjent, griner Rie Nyborg.

Hvis Gimsinghoved Festival afvikles i haven på Gimsinghoved, har koncertgængerne også mulighed for at gøre brug af fri entré til kulturcentrets udstilling, der til den tid vil være malerier fra blandt andre Peter Viskinde, Troels Trier og Erik Clausen.

Billetterne bliver sat til salg 19. februar, og festivalen finder sted søndag den 23. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Vinderup

Nu skal klosterruinerne shines op

Annonce