x
Annonce
Kultur

Her er navnene til dette års Gimsinghoved Festival

Gimsinghoved Festival satser på godt vejr, så endagsfestivalen igen kan komme ud i haven. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Gimsinghoved Festival satser på en rød tråd gennem programmet og på at skille sig ud fra de andre festivaler

Struer: Det er endnu for tidligt at sige noget om vejret og den eksakte lokation, men nu er der i hvert fald styr på musikken til dette års Gimsinghoved Festival, hvor der i år er en rød tråd mellem de optrædende bands. For leder af Gimsinghoved Kunst og Kulturcenter, Rie Nyborg, havde allerede hyret Dissing, Las og Cross Band, da der tilbage i januar i Folkets Hus, der også ledes af Rie Nyborg, var en koncert med en Chuck Berry tribute.

- Og det var simpelthen bare så godt, at det inspirerede os, siger Rie Nyborg.

Årets artister til festivalen i år er derfor Mike Andersen, Mek Pek & The Debitors og førnævnte Dissing, Las og Cross Band, hvoraf Mike Andersen, Billy Cross og Mek Pek alle var med på scenen under Chuck Berry-koncerten i januar.

- De sang på kryds og tværs, og det håber vi selvfølgelig også, at de vil her, siger Rie Nyborg.

Annonce

I år må det altså være solskin. Det synes jeg vi har fortjent.

Rie Nyborg, leder af Gimsinghoved

Det er et bevidst valg fra festivalens side ikke at satse på ét stort, mainstream navn, men i stedet forsøge at skille sig lidt ud med solid, god musik, der rammer bredt.

- Vi skal have en hyggelig søndag eftermiddag. Mange af de store navne går igen på alle mulige andre festivaler, så vi synes, det er lidt sjovt, når man kan skille sig lidt ud med noget musik, hvor der går en rød tråd gennem det hele, siger hun.

Som altid bliver der kun sat 350 billetter til salg i forsalget til Gimsinghoved Festivalen - for det er vejret, der bestemmer, om festivalen skal holdes i haven på Gimsinghoved, eller under fast tag i Folkets Hus. En lokation, der har været brug for de sidste fem år på grund af regn.

- Så i år må det altså være solskin. Det synes jeg, vi har fortjent, griner Rie Nyborg.

Hvis Gimsinghoved Festival afvikles i haven på Gimsinghoved, har koncertgængerne også mulighed for at gøre brug af fri entré til kulturcentrets udstilling, der til den tid vil være malerier fra blandt andre Peter Viskinde, Troels Trier og Erik Clausen.

Billetterne bliver sat til salg 19. februar, og festivalen finder sted søndag den 23. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce