Annonce
Gear

Her er den nye Toyota Yaris

Den nye Toyota Yaris holder størrelsen på de ydre linjer, men den er vokset pænt mellem akslerne og får på den måde mere plads i kabinen. Foto: Toyota
Toyota viser den nye Yaris, der bliver mere rummelig og får ny hybridmotor samt sikkerhedsudstyr som airbag mellem forsæderne.

Den er et kendt ansigt i gadebilledet, den praktiske og sparsommelige Toyota Yaris. Nu har det japanske mærke vist en helt ny generation af miniklasse-bilen, der ser ud til at kunne løfte arven.

Selv om modellen et stykke hen ad vejen ligner forgængeren, har de japanske ingeniører spidset blyanten. Selv om Yaris i fjerde generation, som hviler på mærkets nye GA-B-platform, er fem mm kortere i længden, er den vokset 50 mm mellem akslerne, hvilket giver mere plads om bord.

I kabinen har materialerne fået et løft op, og der er luget ud i antallet af knapper og kontakter ud fra et koncept om, at ”hænderne skal være på rattet og øjnene på vejen”. Føreren kan i bedste fald orientere sig på tre sammenkoblede skærme. Det er den centrale Toyota Touch-multimedieskærm, et TFT-multifunktionsdisplay direkte foran føreren og et 10 tommers farve head-up display i forruden. Det sidste fortæller bl.a. om de vigtigste køreinformationer, evt. navigationskommandoer og aktuelle fartgrænser. Der er også mulighed for trådløs opladning af mobiltelefonen, varme i rattet og en beroligende ambient kabinebelysning.

Annonce

Toyota Yaris

Miniklasse-modellen, Yaris, har altid været populær hos danskerne.

1. generation kom i 1999, 2. generation i 2005, mens 3. generation kom på banen i 2011.

Bedre forbrug

Toyota har opgraderet på motorfronten, hvor modellen byder på en nyudviklet trecylindret 1,5 liters hybridmotor. Den er skabt på baggrund af de firecylindrede 2,0 liters og 2,5 liters hybridmotorer fra Corolla, RAV4 og Camry. Det har ifølge Toyota resulteret i en motor, der har verdens hurtigste forbrændingshastighed, hvilket fører til et stort drejningsmoment ved lave omdrejninger og et lavt brændstofforbrug. Således skulle forbruget falde med 20 pct., mens motoreffekten hæves med 15 pct.

Producenten har dog ikke opgivet forbruget. Hybriden får erstattet det nuværende nikkel-metal-batteri med et litium-ion-batteri, hvilket giver mulighed for at køre med 130 km/t på ren el. Motorprogrammet omfatter også en nyudviklet trecylindret 1,5 liters benzinmotor samt en trecylindret 1,0 liters benzinmotor.

Den japanske fabrik lover også kækkere køreegenskaber. Det er sket ved at sænke tyngdepunktet og tilte rattet seks grader ekstra mod føreren.

Nye airbags

På sikkerhedsfronten vil Yaris være verdens sikreste minibil, lyder det. Den får som standard sikkerhedspakken Toyota Safety Sense. Den omfatter adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og nødbremse, der reagerer på bløde trafikanter - også i mørke. Yaris vil leve op til de nye sikkerhedskrav om førerbeskyttelse, der træder i kraft i 2020. Og den vil som den første model i miniklassen få airbag mellem forsæderne, der giver bedre beskyttelse ved sidekollision.

De, der vil mere, kan bl.a. opgradere med en full LED-lygtepakke, hvor kørelys og blinklys bliver integreret i samme pære, som giver bedre signalværdi ved blink. Den nye Toyota Yaris lander herhjemme efter sommerferien næste år. Danske priser og udstyr kendes ikke.

Yaris kommer med en ny trecylindret hybridmotor, som yder mere, men samtidig bruger markant mindre benzin. Foto. Toyota
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce