Annonce
Struer

Her er beviset på, at det er muligt at få unge læger til Vestjylland: Mia viser vej

35-årige Mia Kamp Jensen har købt sig en anpart i Struer Lægecenter. De 6400 patienter, som er tilknyttet klinikken, kan nu være trygge ved, at hun også vil være der som privatpraktiserende læge næste gang, de henvender sig. Foto: Frede Stengaard
35-årige Mia Kamp Jensen har været ansat på Struer Lægecenter et år, men køber nu en andel, så patienterne kan være trygge ved, at hun vil blive der.

Struer: Der er kommet en ny læge til byen.

35-årige Mia Kamp Jensen, som blev færdig med sin uddannelse som speciallæge i almen medicin i 2021, har købt sig ind som medejer af Struer Lægecenter i Bredgade.

- Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg skulle tilbage til Aarhus, når jeg var færdig med min uddannelse, fortæller hun.

Annonce

- Jeg kommer fra Skjern, og da jeg flyttede til Aarhus for at læse medicin, var jeg overbevist om, at jeg bare aldrig skulle tilbage til Vestjylland.

Men under sin uddannelse kom hun i turnus som uddannelseslæge i Holstebro.

- Jeg var også i både Ulfborg og i Vinderup, og jeg blev glad for området, forklarer hun.

Mia Kamp Jensen blev blandt andet træner på et center for crossfit i Holstebro, og det var også her hun købte hus i november 2021.

Men det blev i Struer, hun fandt en stilling som privatpraktiserende læge.

Da hun afsluttede sin uddannelse i 2021 var der en stilling ledig som privatpraktiserende læge på lige fod med de tre medejere af Struer Lægecenter.

- Jeg hørte fra nogle af mine medstuderende, at det var et godt sted med nogle gode kolleger, så jeg kunne da lige prøve, hvordan det var at være læge i Struer.

Prøvetiden er nu slut.

- Jeg fandt ud af, at det passer mig rigtig godt at være læge her i Vestjylland. Det er noget med patient-gruppen. Jeg kan genkende deres reaktioner på det, de kommer med. Jeg synes, det er nemt at få kontakt, forklarer hun.

Ikke plads til flere

Nu kan de 6400 patienter, som er tilknyttet de fire læger på Struer Lægecenter, så også være trygge ved, at hun vil blive der.

Men det giver desværre ikke mulighed for at tage flere patienter ind på klinikken.

- Da Henrik Stæhr gik på pension og nedlagde sin praksis i Kirkegade fik vi flere hundrede af hans patienter ind, og vi har også fået cirka 500 nye patienter fra Lemvig, hvor der i flere år har været mangel på læger. Det er desværre et generelt problem, konstaterer 67-årige Tommy Stoltz Olsen, som har været medejer af Struer Lægecenter siden 1992.

Til august er det 30 år siden, Tommy Stoltz Olsen kom til Struer som privatpraktiserende læge, og i dag er han den ældste af de fire medejere i Struer Lægecenter.

48-årige Jesper Krogsøe købte sin andel af klinikken i 2007, og fire år senere kom Rikke Lebech tilbage til Vestjylland og købte sig ind på Struer Lægecenter som privatpraktiserende læge i 2011.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce