Annonce
Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Flytter du til Langhøj, er der selvfølgelig et Langhøj-kort på muleposen, lavet af MKay Art. Foto: Morten Stricker
Glem alt om høflige nik til naboen. Et nyt initiativ i Struer Kommune giver tilflyttere mulighed for at møde deres nye medborgere og lære byen at kende fra start
Annonce

Asp: Det er næsten 18 år siden, at Lene Borg sammen med sin mand flyttede til Asp. Inden da boede de i Holstebro, og mens Lenes mand, Alex Borg, oprindeligt kommer fra Langhøj-området, kommer Lene Borg selv langvejs fra. Og hun ville ikke alt for langt ud på landet.

- Men vi fandt hurtigt ud af, at der her i området jo både var hal, skole og en købmand, som var noget af det essentielle for os, siger Lene Borg.

Da de kom til byen, kendte de ingen. Heldigvis kom en nabo forbi en dag og spurgte, om de ikke ville med til efterårsfesten på sognegården. Det var ifølge Lene Borg den fest, der var en af grundene til, at de i dag har mange venner og bekendtskaber i byen og fra starten følte sig velkomne. Derfor var Lene Borg ikke sen til at hoppe med på vognen, da Struer Kommune rakte en hånd ud til kommunens mange borgerforeninger og spurgte om hjælp til deres nyeste projekt i kampen om mere bosætning: Velkomstpakker.

Når man lige flytter til et nyt sted, har man jo ingen anelse om noget som helst, og så er sådan noget her kærkomment.

Mikkel Bihlet Nysom, tilflytter

Annonce

Del af fællesskabet

En mulepose med Lydens By-logoet på den ene side og et landkort fra dit nye ultralokale område på den anden lavet af kunstneren MKay Art, der selv bor i Struer. Inden i ligger et magasin for tilflyttere og derudover fribilletter og rabatkuponer, der kan veksles til eksempelvis en tur på Struer Museum, Gimsinghoved eller i svømmehallen. Det er den kommunale del, og oveni kommer så de lokale tiltag. I Langhøj-området er det blandt andet en flaske vin fra købmanden, et års gratis medlemsskab af husmorforeningen, diverse gavekort samt information om forskellige lokale foreninger. Det er noget af det, Lene Borg og de andre lokale frivillige har brugt halvanden måned på at samle ind. De sørger også for at samle muleposerne og gå ud med dem til de nye tilflyttere.

- Vi må jo vise, at vi også er her, og hvad vi har at byde på, mener Lene Borg.

- Jeg tror, det er vigtigt at vise, at her sker noget i byen, og at der er mange forskellige tiltag. Og så tror jeg, at det føles mere rart, at der kommer nogen og siger velkommen, og at man får sat ansigt på sine medborgere så tidligt som muligt, siger hun.

I Langhøj-området har de, ultralokalt, ad flere omgange gjort noget forskelligt for tilflyttere, eksempelvis været forbi med en buket blomster. Men med tiltaget fra Struer Kommune er det nu blevet samlet i ét. Bag det står bosætningskoordinator Sidsel Munkebo Hansen, som har lavet tiltaget efter flere samtaler med tidligere tilflyttere.

- De blev blandt andet spurgt, hvad de største udfordringer ved at flytte til Struer var, og de svarede, at det var det med at få et socialt netværk op at køre og blive en del af fællesskabet i lokalområdet, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Det er også derfor, hun har engageret sig med lokale frivillige ildsjæle, der leverer muleposerne hos de nye tilflyttere på adressen.

- Vi kunne godt have dem stående på rådhuset og sagt, at så kunne de hente dem her. Men det, at der bliver sat et ansigt på, og det bliver et personligt møde, er det, der gør det nemmere at komme med til det næste arrangement i byen, mener Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce

Kærkomment

Lene Borg har pakket en mulepose, som nu skal leveres til hendes nye nabo, parret Nadia Flemming Tvile Nielsen og Mikkel Bihlet Nysom. De flyttede ind i huset ved siden af Lenes for få måneder siden og er blandt de første, der skal have en mulepose. Som alle andre tilflyttere til kommunen fik de et brev om, at de kunne tilmelde sig servicen, hvorefter en lokal ville komme forbi.

Og det var et hit.

- Et medlemsskab af husmorforeningen, det bliver Nadia glad for, mener Mikkel Bihlet Nysom, der tog imod posen.

- Det er super lækkert med sådan en introduktion, og det er dejligt, at man ikke sådan bliver overladt til sig selv, tilføjer han.

Parret har følt sig velkommen i byen fra start og har allerede hilst på Lene Borg, deres nye nabo, samt været til to fester i byen.

- Når man lige flytter til et nyt sted, har man jo ingen anelse om noget som helst, og så er sådan noget her kærkomment. Vi føler os i hvert fald rigtig godt tilpas. Det er sådan noget her, der gør, at man kommer i gang, siger Mikkel Bihlet Nysom.

Der er produceret muleposer nok til det næste halve års nye tilflyttere, og ifølge Sidsel Munkebo Hansen er der stadig mulighed for at blive uddeler især i Struer midtby.

Lene Borg har meldt sig til at dele velkomstpakker ud til nye borgere i Asp. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce