Annonce
Fodbold

Henrik reddede norsk traditionsklub fra nedrykning

Henrik Pedersen og resten af trænerteamet i Strømgodset kunne løbe ind på banen og juble over sejren og overlevelse i Eliteserien, da kampens dommer fløjtede årets sidste kamp af. Foto: Ned Alley/NTB/Ritzau Scanpix
- Jeg er mega stolt. Mega stolt af det, vi har præsteret siden min første dag i klubben, fortæller Henrik Pedersen fra Humlum, som søndag aften reddede livet i Eliteserien med Strømgodset.

Drammen: Sidste spillerunde i den bedste norske fodboldrække bød søndag aften på et vildt nedrykningsdrama, hvor hele seks hold potentielt kunne rykke ned.

Heriblandt traditionsklubben Strømgodset, som bliver trænet af Henrik Pedersen fra Humlum. I sommer overtog han et hold under nedrykningsstregen, men efter et par dramatiske timer, hvor holdene skiftedes til at ligge under stregen, kunne han, truppen og resten af trænerstaben ånde lettet op.

Med en 2-1 sejr ude over Kristiansund, blandt andet på mål af danske Mikkel Maigaard, sluttede Strømgodset på 11. pladsen og fri af nedrykning.

- Jeg er mega stolt. Mega stolt af det, vi har præsteret siden min første dag i klubben. Jeg er mega stolt af mine drenge, mega stolt af trænerstaben, klubben og ikke mindst alle vores fans, fortæller Henrik Pedersen til Strømgodsets hjemmeside.

Annonce

Kampen i tal

Kristiansund - Strømgodset 1-2 (1-1)

Eliteserien, herrer

Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (19.), 1-1 Sondre Sorli (45.), 1-2 Duplexe Tchamba (55.).

Projekt overlevelse

Fodboldbossen fra Humlum var efter kampen tydeligvis berørt over, at 'projekt overlevelse' var lykkedes. Dermed kan han fortsætte det udviklingsarbejde, han allerede er gået i gang med i den norske klub - altså når overlevelsen er blevet fejret.

- Det har været en fantastisk rejse, og nu er vi færdige med første fase, og nu skal vi have lavet en 'to do'liste til den næste. Men først skal vi hygge os, siger Henrik Pedersen.

- Selvfølgelig er jeg rørt, for det er ikke nogen selvfølge, det der er sket. Og der er ikke nogen, der kan gøre noget alene. Det eneste man kan opnå, det opnår man sammen, og det synes jeg det her er et godt eksempel på. Selvfølgelig er jeg glad for resultatet, og at vi er blevet i rækken, men det jeg måske er endnu mere glad for, er fundamentet til fremtiden, det er kulturen i klubben, hvordan den har ændret sig. Det er helt fantastisk.

Før jobbet i Strømgodset har den 41-årige fodboldtræner arbejdet i flere forskellige lande. Henrik Pedersen blev i oktober 2018 fyret som cheftræner i den tyske 3. ligaklub Eintract Braunschweig efter en række skuffende resultater og har tidligere stået i spidsen for HB Køge, de bedste ungdomshold i AGF og Esbjerg, samt bestredet en række stillinger hos Red Bull Salzburg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce