Annonce
Fodbold

Henrik reddede norsk traditionsklub fra nedrykning

Henrik Pedersen og resten af trænerteamet i Strømgodset kunne løbe ind på banen og juble over sejren og overlevelse i Eliteserien, da kampens dommer fløjtede årets sidste kamp af. Foto: Ned Alley/NTB/Ritzau Scanpix
- Jeg er mega stolt. Mega stolt af det, vi har præsteret siden min første dag i klubben, fortæller Henrik Pedersen fra Humlum, som søndag aften reddede livet i Eliteserien med Strømgodset.

Drammen: Sidste spillerunde i den bedste norske fodboldrække bød søndag aften på et vildt nedrykningsdrama, hvor hele seks hold potentielt kunne rykke ned.

Heriblandt traditionsklubben Strømgodset, som bliver trænet af Henrik Pedersen fra Humlum. I sommer overtog han et hold under nedrykningsstregen, men efter et par dramatiske timer, hvor holdene skiftedes til at ligge under stregen, kunne han, truppen og resten af trænerstaben ånde lettet op.

Med en 2-1 sejr ude over Kristiansund, blandt andet på mål af danske Mikkel Maigaard, sluttede Strømgodset på 11. pladsen og fri af nedrykning.

- Jeg er mega stolt. Mega stolt af det, vi har præsteret siden min første dag i klubben. Jeg er mega stolt af mine drenge, mega stolt af trænerstaben, klubben og ikke mindst alle vores fans, fortæller Henrik Pedersen til Strømgodsets hjemmeside.

Annonce

Kampen i tal

Kristiansund - Strømgodset 1-2 (1-1)

Eliteserien, herrer

Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (19.), 1-1 Sondre Sorli (45.), 1-2 Duplexe Tchamba (55.).

Projekt overlevelse

Fodboldbossen fra Humlum var efter kampen tydeligvis berørt over, at 'projekt overlevelse' var lykkedes. Dermed kan han fortsætte det udviklingsarbejde, han allerede er gået i gang med i den norske klub - altså når overlevelsen er blevet fejret.

- Det har været en fantastisk rejse, og nu er vi færdige med første fase, og nu skal vi have lavet en 'to do'liste til den næste. Men først skal vi hygge os, siger Henrik Pedersen.

- Selvfølgelig er jeg rørt, for det er ikke nogen selvfølge, det der er sket. Og der er ikke nogen, der kan gøre noget alene. Det eneste man kan opnå, det opnår man sammen, og det synes jeg det her er et godt eksempel på. Selvfølgelig er jeg glad for resultatet, og at vi er blevet i rækken, men det jeg måske er endnu mere glad for, er fundamentet til fremtiden, det er kulturen i klubben, hvordan den har ændret sig. Det er helt fantastisk.

Før jobbet i Strømgodset har den 41-årige fodboldtræner arbejdet i flere forskellige lande. Henrik Pedersen blev i oktober 2018 fyret som cheftræner i den tyske 3. ligaklub Eintract Braunschweig efter en række skuffende resultater og har tidligere stået i spidsen for HB Køge, de bedste ungdomshold i AGF og Esbjerg, samt bestredet en række stillinger hos Red Bull Salzburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce