Annonce
Sport

Hende her er ren verdensklasse, men Danmark har bestemt en chance

En spiller i absolut verdensklasse. Anne Mette Hansen hiver de store ord frem om norske Stine Bredal Oftedal, som hun i det daglige spiller sammen med i ungarske Györ. Oftedal er norsk VM-topscorer med foreløbig 26 mål. Stine Jørgensen er dansk topscorer med 22 scoringer. Foto: Hiroshi Yamamura/ Ritzau Scanpix
De ellers så sejrsvante jenter får knubbede ord med på vejen efter en skrækkelig afslutning på kampen mod Holland. Norge er ikke så stabil i præstationerne som tidligere, og det kan blive Danmarks chance i søndagens mellemrundekamp ved VM-slutrunden.

JAPAN - KUMAMOTO: Et slag direkte i ansigtet. Totalt kaos og en helt igennem skrækkelig anden halvleg.

VG har fundet de barske gloser frem.

Den norske avis er ikke ligesom imponeret af de ellers så sejrsvante jenter efter det uventede nederlag til Holland, der betyder, at Norge i lighed med Danmark nu pludselig også for alvor skal til at kæmpe for en plads i den meget eftertragtede OL-kvalifikation.

- Norges niveau er meget op og ned, så derfor kan det gå begge veje i kampen mod Danmark. Det er jeg ikke i tvivl om, siger VG-ekspert Jostein Overvik til Jysk Fynske Medier.

Men statistikken er dog på Norges side, der har vundet seks ud af seneste syv kampe ved en slutrunde mod danskerne.

- Der har været mange skader op til dette mesterskab, og det er en udfordring, vurderer Jostein Overvik.

Norge spiller primært med Vipers-profilerne Emilie Arntzen og Silje Waade på de to backs, og det er altså slet ikke spillere af sammen kaliber som Veronica Kristiansen og Nora Mørk, der begge er udenfor med skader.

- Arntzen og Waade kan spille godt, men det modsatte kan også være tilfældet.

Norge er favorit

Det vil være en pæn overraskelse, hvis Danmark slår Norge. Danske Spil har odds 1.40 på norsk sejr, 10.00 på uafgjort og odds 3.90 en dansk sejr.

I øvrigt er Rusland favorit til at vinde VM-guld til odds 3.25. Derefter følger Norge til odds 3.50. Der er odds på 18.00 for dansk VM-guld.

Ren verdensklasse

Men Norge har Stine Bredal Oftedal, og hun er en verdensklassespiller, som danskerne for alt i verden skal have styr på, hvis indledningen på kampene i mellemrunden skal være god.

Det vurderer Anne Mette Hansen, der er holdkammerat med Oftedal i ungarske Györ.

- Hun er omdrejningspunktet i deres angrebsspil. Jeg synes, hun er en af de allerbedste i verden til at sætte sine backs op, og i kontraspillet er hun exceptionel. Havde skal vi have lukket, ellers får vi det svært, lyder vurderingen.

- Spiller vi op til vores bedste, er der bestemt en chance. Det er jeg slet ikke i tvivl om, men det kommer i hvert fald også til at handle om at passe på bolden. Norges kontrafase har altid været deres allerstørste styrke.

Men den dårlige nyhed til Danmark er til gengæld, at det er 23 år siden, at det norske landshold har tabt to kampe i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Karatekæmper udtaget til EM

Annonce