Annonce
Debat

Spild af tid: Jeg har ufrivilligt deltaget i et stats-lotteri

Kurt Svennevig. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Jeg har ufrivilligt deltaget i et lotteri, hvor gevinsten var et statstilskud til at få udskiftet ens gamle oliefyr med et moderne EL drevet luft til vandsystem.

For at få sat gang i den grønne omstilling, til fordel for klimaet, og få gang i de mange vindmøller som står stille når det blæser, er det politisk vedtaget at støtte udskiftningen af oliefyr. Inden spillet havde jeg i flere måneder fulgt med i udviklingen, via ugentlige mails fra Energistyrelsen, som kom med råd og vejledning til, hvad jeg skulle gøre for at få de godt 30.000, vi kunne få i støtte til udskiftningen af vores gamle oliefyr, for man skulle være helt klar og oppe på dupperne, når man blev logget på.

Tilbud var hentet hjem (116.000 + el), alle dokumenter var klar, alt var timet og tilrettelagt, da jeg den 7. april sad helt klar ved computeren for at få logget på nøjagtig klokken 10.00, for der startede spillet. Klokken 10.09 blev jeg logget på som nr. 35.370 i køen og klokken 22 samme aften blev jeg logget af, sammen med op mod 100.000 andre håbefulde danskere, der sikkert har brugt lige så meget tid som jeg på den øvelse. De 250 millioner kroner var brugt, da styrelsen havde registreret cirka 8000.

Annonce


Klokken 10.09 blev jeg logget på som nr. 35.370 i køen og klokken 22 samme aften blev jeg logget af, sammen med op mod 100.000 andre håbefulde danskere, der sikkert har brugt lige så meget tid som jeg på den øvelse.


Det var så det, og vi har fået at vide, at det samme skal ske et par gange mere her i 2021.

Spørgsmålet er nu, hvem i alverdens riger og lande har fundet på det spil? Det er et stort spild af tid og penge, målt på den grønne omstilling og samfundsøkonomien. Danskerne har brugt en masse penge og tid, som kunne være brugt på alt mulig andet, og netop fordi 30.000 er så mange penge, stopper selve spillet i sig selv udviklingen, fordi det er svært at sige nej til 30.000 skattefrie kroner. Dermed tvinger spillet os nu til at vente og spille igen og igen, og dermed fortsætter vi med at afbrænde olie til skade for miljøet og klimaet, og de mange vindmøller vil fortsat stå stille, fordi tyskerne betaler de danske vindmølleejere flere penge for at stoppe produktionen, end de kan tjene ved at snurre rundt.

Men det er ikke alene et stort spild af tid og penge. Det var også en skandale, en skandale fordi de ansvarlige myndigheder har informeret os om alt mulig andet end det uomtvistelige faktum, at man skulle være endog mere end heldig for at få en gevinst.

Jeg sendte brev til de ansvarlige samme dag og har intet hørt. Jeg skal derfor opfordre alle, der har haft den samme oplevelse, og alle andre for den gode sags skyld, at skrive til styrelsen og regeringen med et krav om at få stoppet dette spil for galleriet og få lukket denne tilskudsordning, så vi (det vil sige skatteyderne) kan bruge vores tid og penge på den grønne omstilling til fordel for klimaet og vores fælles fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce