Annonce
TTH Damer

Helt på toppen: Tidligere TTH-stjerne får let ved at få underskrevet karakterbogen

Sandra Toft var den store helt, da Danmark vandt over Frankrig. Foto: Bo Amstrup Ritzau/Scanpix
Den tidligere TTH Holstebro-profil Sandra Toft var den helt store danske helt, da de franske verdensmestre blev slået ud af VM fredag eftermiddag i kvindehåndbold.

Japan: Det bliver svært for den danske målvogter Sandra Toft at få fat i lørdagens danske aviser, da hun forbereder sig i Japan til mellemrunden ved VM.

Men det vil helt sikkert være en god idé for hende at sende venner og familie i kiosken for at købe dagens aviser.

Det er lutter behagelig læsning for den danske målmand, der nærmede sig en redningsprocent på 50.

For den mangeårige TTH-keeper, der nu spiller i franske Brest, vælter sig i topkarakterer efter fredagens altafgørende sejr over den verdensmestrene fra Frankrig.

Sandra Toft var sammen med Kristina "Mulle" Kristiansen de helt afgørende spillere i TTH Holstebros fremmarch på damesiden i årene 2007 til 2014/15. I den periode scorede Toft også mange topkarakterer.

Men det bliver svært at overgå fredagens karakterer.

Morgenavisen Jyllands-Posten giver Sandra Toft 10 på en skala, der maksimalt går til 10. Politiken bruger 12-skalaen, og her rammer hun igen loftet. Det samme er tilfældet i Dagbladet og de øvrige Jysk Fynske Mediers udgivelser, hvor hun også henter et sikkert 12-tal.

I bare begejstring går TV 2 Sportens ekspert Bent Nyegaard skridtet videre. Sandra Toft får lov at sprænge den normale 1-6-trins skala med et syv tal.

Dagen derpå er der også mange roser til landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der i 2015 forlod jobbet som herretræner i TTH til fordel for landstrænerjobbet på kvindesiden.

Søndag spiller Danmark mod Norge. Det kan blive svært at hente en dansk semifinaleplads, men den store ambition for Sandra Toft er at slutte blandt de syv bedste hold og dermed adgang til OL-kvalifikationen. Under VM er Sandra Toft i tæt dialog med målmandstræner Michael Bruun, som hun også kender fra de mange år i TTH.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce