Annonce
Holstebro

Helt ny bydel får egen butik

Der er et ønske om både en dagligvarebutik på 1650 kvadratmeter og 192 boliger nær Viborgvej og nordvest for Mejrup. Området vil indgå i den kommende kommuneplan. Situationsplan: Atra Arkitekter

Der bliver plads til nyt boligområde med 192 boliger samt helt ny dagligvarebutik nordvest for Mejrup. Politikerne har sagt ja til at arbejde videre med planen.

MEJRUP: En lodsejer får lov til at udstykke sin mark nordvest for Mejrup, så der bliver plads til både en ny dagligvarebutik og desuden bliver plads til 192 boliger. Byrådets økonomiudvalg sagde onsdag ja til at tage det nye område med, når der senere på året skal laves en ny kommuneplan.

De seneste 20 år er Mejrup vokset hurtigt, men det er syd for Viborgvej i det område, som ligger ned mod Storådalen. Ifølge den nye plan skal byen vokse i en helt anden retning nemlig mod nordvest.

Ifølge planen vil der blive 176 rækkehuse og blot 16 parcelhuse i det nye område.

- Vi synes, det er godt med en blanding i området, så der ikke blot er parcelhuse, men også rækkehuse, der kan være både ejerboliger og almene lejeboliger, siger borgmester H.C. Østerby (S).

For at få trafik ind til en ny dagligvarebutik og det nye boligområde vil det kræve et nyt lyskryds på Viborgvej, som skal ligge kort før det nuværende byskilt vest for Mejrup.

Det nye byområde vil ligge på samme side af Viborgvej, som skolen, så børn slipper for at krydse Viborgvej for at komme i skole. Til gengæld vurderer kommunen, at der ikke bør være indkørsel fra Nørrebjergvej til det nye kvarter, fordi det vil give mere trafik på Mejrup Skolevej og forbi skolen. Det ville yderligere belaste krydset, hvor skolevejen munder ud i Viborgvej.

- Vi synes, det er godt med en blanding i området, så der ikke blot er parcelhuse, men også rækkehuse, der kan være både ejerboliger og almene lejeboliger.

Borgmester H.C. Østerby (S).   
Annonce

Kun lokale dagligvarer

En ny og ekstra dagligvarebutik kan få stor indflydelse på indkøb af dagligvarer i området øst for ringvejen i Holstebro. I dag er Dagli'Brugsen alene i Mejrup med en omsætning på cirka 20 millioner kroner, og den ligger blot 150 meter fra den planlagte nye Kiwi butik. I forvejen er Rema1000 på vej til at bygge en ny butik nær rundkørslen ved Viborgvej og Østre Ringvej, som er 800 meter mod vest. De tre butikker forventes at få en samlet omsætning på omkring 100 millioner kroner.

Cowi har vurderet, at beboerne i dag køber over 80 procent af dagligvarerne i butikker andre steder i Holstebro - især i Kvickly og Bilka, men også i butikker som Fakta, Netto, Lidl, Aldi og Rema 1000.

Ifølge Cowi's analyse vil de tre butikker forudsætte, at borgerne i området øst for Ringvejen køber 90 procent af dagligvarehandelen i de lokale dagligvarebutikker i 2019, og ifølge rapporten skulle det bedømt ud fra afstande være realistisk.

Der regnes med 4400 beboere i oplandet til de tre butikker, men her er medregnet de cirka 2500, der bor i Hornshøj, omkring Parkvej og på Sletten. Så en stor omsætning i de tre dagligvarebutikker vil dog forudsætte, at beboerne får helt nye vaner og sjældent køber dagligvarer på vej hjem fra arbejde og ved besøg i Holstebro. Og mange i stedet vil køre en omvej omkring Mejrup for at handle ind i Brugsen og de nye butikker.

Der regnes med op mod 1500 ekstra borgere i området ved Hornshøj Øst og Mejrup over de næste ti år, og at de knap 6000 borgere i området vil købe dagligvarer for op mod 140 millioner kroner i 2028.

Kiwi ønsker en butik på 1650 kvadratmeter, fremgår det, men planloven tillader kun en butik på 1000 kvadratmeter i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce