Annonce
Holstebro

Hellerup-piger passer grise på landet: Hver gang vi kører i bil, falder vi alle tre i søvn

Olga Matthiesen, Alba Angelo og Filippa Vest fra Hellerup er i denne uge i praktik på Hestbjerg Økologi, hvor de er med til det daglige arbejde på gården. Foto: Johan Gadegaard
Tre piger fra Hellerup er i denne uge på besøg hos Hestbjerg Økologi. De fodrer grise, muger ud og ser, at der nogle steder i landet er der langt mellem husene.
Annonce

Idom: I mudder og silende regn sidder tre 13-årige piger fra Hellerup. De sidder helt stille og forsøger at lokke grisene til sig med en spand æbler. Stille og roligt kommer grisene nærmere, og pludselig er de tre piger omringet af de gryntende dyr, der gnasker i både æbler og pigernes regnjakker.

De tre piger er Olga Matthiesen, Filippa Vest og Alba Angelo. De går i syvende klasse på Bernadotteskolen i Hellerup. I denne uge er de og deres klassekammerater sendt på gårdbesøg, og de tre piger har siden søndag boet ved Hestbjerg Økologi.

Her prøver de kræfter med livet på landet og er med, når arbejdet kalder. De har blandt andet været med til at muge ud.

- Det lugtede virkelig meget, siger de tre piger i kor.

Gårdlivet er langt fra den hverdag, de kommer fra. De har alle tre noteret sig, at der slet ikke er larm på landet, og at duften generelt er anderledes end i Hellerup.

På køreturen hertil fandt de ud af, at man har langt til naboerne, når man bor på landet.

- Dér, hvor vi kommer fra, kan vi jo lige gå ned og handle på to minutter. Her skal man køre længere til tingene, siger Filippa Vest.

Ingen af pigerne har for alvor stiftet bekendtskab med en gård tidligere, men de er glade for at prøve en helt anden hverdag end den, de er vant til.

- Det er helt vildt fedt. Man sætter sig bare på jorden uden at tænke over, at man bliver beskidt, siger Alba Angelo.

Der har været nok at lave, siden de tre piger kom til gården i søndags, så der bliver hurtigt ro på værelset om aftenen.

- Vi er jo ude stort set hele dagen, og det er vi ikke på samme måde, når vi er derhjemme, så vi er trætte om aftenen. Hver gang vi kører i bil, falder vi alle tre i søvn, griner Filippa Vest.

Selvom de tre piger har været vilde med oplevelsen indtil nu, skal Hestbjerg Økologi nok ikke regne med en fremtidig ansættelse af nogle af de tre.

- Det er vildt sjovt at prøve, og fedt at få et indblik i, men jeg skal ikke arbejde på en gård, siger Olga Matthiesen, imens de to andre stemmer i.

De tre piger er blandt andet med til at tæmme grisene, så de bliver trygge ved mennesker. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce