Annonce
Navne

Helga tog døden på sig med lige så stor værdighed, som hun tog livet på sig

Arkivfoto af Helga Kloster, taget af Dagbladet fotograf Morten Stricker i 2016, i anledning af udgivelsen af bogen "Sangen for livet".

Ulfborg: Henny Sidelmann og Ole Hougaard, Holstebro, skriver følgende mindeord over Helga Kloster, Ulfborg, der døde den 17. november 2021, 88 år gammel:

At livet det er livet værd

På trods af tvivl og stort besvær

Annonce

På trods af det, der smerter.

Og kærligheden er og bli’r,

Og hvad end hele verden si’r.

Så har den vore hjerter

Jens Rosendals tekst talte vi om, da vi havde besøgt Helga sidste gang for at sige farvel og ikke mindst tak.

Teksten passer på dette smukke, mange facetterede menneske på en lang række måder.

Helga betalte en høj pris for at få lov til at udleve kærligheden på en måde, der var gengældt, og leve livet i overensstemmelse med sine idealer og forestillinger om livet. For hun elskede livet i alle dens facetter, var nysgerrig, skabende, munter og livfuld. Læs hendes kraftpræstation, bogen ”Sangen for livet". Oprindelig tiltænkt sine børnebørn, men bestemt læseværdig for os alle.

Hendes nysgerrighed var kombineret med en fordomsfrihed, og det åbnede dørene til mange menneskers liv.

Musik, engagement i andre menneskers liv, åndelige refleksioner, familiens ve og vel, venners ditto prægede Helgas liv.

Musikken udøvede hun til gavn og glæde for andre som kordegn, på plejehjem, i Lullebierne, under private former - og det med stor patos. I en årrække var Helga en meget aktiv formand for Musikstøttekredsen i tidligere Ulfborg-Vemb Kommune.

Engagementet i andre menneskers liv er der mange eksempler på. Hun kunne lytte, tage et nap, sætte ord på andres udfordringer. Ord, der kunne afklare, lindre og trøste.

Et enkelt eksempel på Helgas loyalitet og handlekraft: I 16 år var Helga en engageret del af loppemarkeder til fordel for en familie i Bosnien. Helga kendte, lige som os, familien som flygtninge i Danmark. Deres ældste datter kalder hende for sin "danske bedstemor". Helga besøgte familien i Bosnien af alle lande, mens synet var godt nok til den rejse. Det var modigt og fantastisk, at hun tog af sted. Den 1. november i år, hvor vi ringede til Andrija på hans 75 års fødselsdag, var Helga den første, han spurgte til.

Helga påduttede aldrig andre sin tro. Hun var menneske først og kristen næst, - ofte smeltede det sammen på smukkeste vis.


Helga var et troende menneske, søgende og fordomsfri. Hun var i mange år kordegn i Madum Kirke, og inviterede vores dengang meget unge datter, Maria, til at dele en stilling med hende - hun så Marias muligheder, og det var en fantastisk oplevelse med de to meget forskellige kordegne i et lille vestjysk sogn.

Helga påduttede aldrig andre sin tro. Hun var menneske først og kristen næst, - ofte smeltede det sammen på smukkeste vis.

Helga søgte ærlige svar på forhold i livet, hun tumlede med. Oftest, når hun bad om råd, havde hun selv fundet de fleste af svarene. Andre gange brugte hun vore svar og var på ingen måde forfængelig eller nærtagende. Det var så enkelt og godt at tale med hende, selv om komplicerede forhold. Helga besad nogle fantastiske egenskaber, der får mindet om hende til at stå stærkt. Hun tog døden på sig med lige så stor værdighed, som hun tog livet på sig. Afklaret, insisterende på at være noget for os andre til det sidste. I sandhed en hæderskvinde.

Og så glædede hun sig til at mødes med sin søn Per efter døden og ville tage en hilsen med til vores datter Maria og til andre nære venners afdøde!

Tak for dig Helga, du dybe, glade og lattermilde sjæl.

Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mysteriet i Mejdal: De er de mest vaccinerede og de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Navne

Roklub hædret med initiativpris

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Nyvalgt byråd ramt af corona til første møde: To måtte blive hjemme

Annonce