Annonce
Sport

Helena svømmede sig til DM-guld og EM-kvalifikation

Helena Rosendahl Bach åbnede årets kortbane-DM med en guldmedalje og en billet til EM i Skotland. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Førstedagen af årets kortbane-DM bød på gode resultater for Holstebro Svømme Club. Helena Rosendahl Bach svømmede langt under EM-kravet og tog guld.

Esbjerg: Holstebro Svømme Club fik en glimrende start på årets kortbane-DM i Esbjerg, der gik i gang torsdag.

De nordvestjyske svømmere havde det som fisk i vandet på førstedagen og sikrede tilsammen tre medaljer. I den første finale med deltagelse af en Holstebro-svømmer, mændenes 100 meter medley, slog Mikkel Thagaard Jakobsen hånden i pladen som tredjehurtigste mand i tiden 56,60 sekunder.

Dermed kunne den unge svømmer både iklæde sig en senior-bronze-medalje og en ungdoms-sølv-medalje.

I 200 meter ryg kom Rasmus Nørfjand ind på en femteplads i tiden 1 minut 58,97 sekunder, hvilket var ny personlig bedste tid.

Annonce

Guld og EM-klar

Kirsebærret på toppen kom i damernes 400 meter fri, hvor Helena Rosendahl Bach i ganske suveræn stil svømmede et dansk mesterskab i hus.

I tiden 4 minutter og 04,60 sekunder, ny personlig rekord, var holstebroeren mere end ni sekunder hurtigere end sølvvinderen Line Jørgensen Bruun fra Aalborg Svømmeklub. En tid, der var næsten tre sekunder hurtigere end tiden i det indledende heat mandag morgen, hvor hun allerede svømmede under kravtiden til december måneds EM i Glasgow.

DM på kortbane fortsætter frem til og med søndag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce