Annonce
Sport

Helena mærker OL-feberen i Tokyo: Det begynder at kilde mere i maven nu

Mandag skal Helena Rosendahl Bach i aktion ved OL i Tokyo. Noget af ventetiden kan holstebroeren passende slå ihjel med lørdag at se Trine Dahl Pedersen ro indledende heat i firer uden styrmand. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Jetlagen er ved at være ude af kroppen og træningslejr i Nagano er skiftet ud med OL-byen i Tokyo, så nu er Helena Rosendahl Bach helt klar til at gå i gang med De Olympiske Lege i Japan.

Tokyo: Efter at have tilbragt den første halvanden uge i Japan på træningslejr i Nagano, 250 kilometer nordvest for Tokyo, er Helena Rosendahl Bach nu flyttet ind i den olympiske landsby.

Klar til at tage hul på det OL, den 21-årige holstebroer så længe har arbejdet frem mod.

- Det begynder at kilde mere i maven nu, og man kan godt mærke, at det kommer tættere på, og jeg begynder at tælle lidt ned. Det må jeg indrømme, så jeg glæder mig rigtig meget, fortæller Helena Rosendahl Bach i et video-interview fra Dansk Svømmeunion.

Annonce

Enkelte sportsgrene har allerede tyvstartet med de første kampe onsdag og torsdag, men ellers er det fredag aften - eller eftermiddag, hvis du sidder i Danmark og ser med på tv - at De Olympiske Lege rigtigt går i gang med åbningsceremonien på Japan National Stadium.

Færdig med jetlag

Helenas eget OL går i gang mandag med indledende heat på 1500 meter fri, efterfulgt af indledende heat på 200 meter butterfly tirsdag. Hvis den unge svømmer skal have flere ture i vandet, kræver det, at hun svømmer sig videre til finale-runderne.

- Først og fremmest er jeg glad for, at jeg får lov til at svømme begge løb, det, synes jeg, er rigtig dejligt, og så håber jeg bare, at jeg kan gå ud og give den alt, hvad jeg har i begge løb og svømme stærkere, end jeg nogensinde har gjort før og sætte nye personlige rekorder, det er det, jeg håber mest på, forklarer Helena Rosendahl Bach.

Ud over et meget grundigt testsetup for covid-19, som alle atleter skal igennem ved ankomsten til Japan, er en af de største udfordringer jetlag. Tidsforskellen til Tokyo er syv timer og er for de fleste ekstra hårdt at komme sig over, da kroppen har sværere ved at rejse mod øst end mod vest.

Men efter snart to uger i Japan føler svømmeren, at hun er klar til at præstere i vandet.

- De fleste af os er ved at være ovre det nu, så jeg håber, at det bliver godt igen lige om lidt, siger Helena Rosendahl Bach.

- Man kan godt mærke, at nedtrapningen kører sådan lidt op og ned. Nogen dage er gode, nogen dage er dårlige, og jeg håber, at når jeg så rammer mine konkurrencedage, så er jeg god.

Annonce

Lørdag er Trine-dag

Mens Helena Rosendahl Bach først skal i konkurrence mandag, skal Trine Dahl Pedersen fra Holstebro Roklub allerede i aktion lørdag.

Her skal hun sammen med den danske firer uden styrmand, der udover Trine Dahl Pedersen består af Frida Sanggaard Nielsen, Ida Gørtz Jacobsen og Christina Juhl Johansen, ro indledende heats på Sea Forest Waterway.

Sikkerheden omkring OL i Tokyo er høj, selvom det er svært helt at holde coronaen ude. I løbet af weekenden oplyste OL-arrangørerne, at de første to atleter i OL-byen var blevet smittet med coronavirus, og mandag fandt man yderligere to smittetilfælde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Løbet kommer til at foregå klokken 05.00 dansk tid, hvor Danmark skal op imod Australien, Irland, Romænien og USA. De to bedste både går direkte videre til A-finalen, mens resten skal ud i et opsamlingsheat mandag.

Roning vises på Eurosport 1 eller på discoveryplus.dk.


Det begynder at kilde mere i maven nu, og man kan godt mærke, at det kommer tættere på, og jeg begynder at tælle lidt ned. Det må jeg indrømme, så jeg glæder mig rigtig meget.

Helena Rosendahl Bach.
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Glædelige gensyn midt i nederlag: To skridt frem og to tilbage

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Vognmænd finder vej gennem stigende dieselpriser og mangel på chauffører og nye lastbiler: - Det er voldsomt lige nu

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Holstebro

Venstre i Holstebro tyvstarter med valgplakater

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Markussen og Munk fandt melodien i nederlagets stund

Holstebro

De kendte hinanden forretningsmæssigt - men noget gik helt galt: Dømt for at uddele knytnæveslag ved Nupark

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Sport For abonnenter

Rasmus Porup startede valgkampen med plakatophængning og storsejr over BSH

Erhverv

Børnefamilierne indtager kvarteret omkring vandtårnet: Stine skulle bare en tur omkring Amsterdam, Berlin og København, inden hun vendte hjem

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Ekstra hårdt ramt af opsigelser, barsel og sygemeldinger: Presset har aldrig været større

Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer

Nu bliver der holdt øje med din hastighed på Fjordvejen

Annonce