Annonce
Sport

Lokalt svømmetalent slog personlig rekord: Nu venter EM-finalen i butterfly

Svømmetalentet Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub kvalificerede sig fredag middag til EM-finalen på 200 meter butterfly. Foto: Morten Stricker
Holstebro Svømme Clubs Helena Rosendahl Bach kvalificerede sig fredag middag til finalen i 200 meter butterfly.

Glasgow: Helena Rosendahl Bach var tredjehurtigst af alle og slog et halvt sekund af sin personlige rekord, da der fredag middag blev svømmet indledende heat i 200 meter butterfly ved EM på kortbane i Skotland.

Hun gennemførte heatet i tiden 2.06.47, kun overgået af de to ungarer Zsuzsanna Jakabos og Katinka Hosszu. Dermed kvalificerede den 19-årige holstebroer sig til finalen fredag aften.

200 meter butterfly er den anden af fire discipliner, Helena Rosendahl Bach stiller op i ved de europæiske mesterskaber i Glasgow. Onsdag var hun lige akkurat ikke hurtig nok til en finaleplads på 800 meter fri.

Lørdag skal hun deltage i 200 meter fri, mens 400 meter fri venter søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce