Annonce
Sport

Helena EM-klar og fire sekunder tættere på OL

Helena Rosendahl Bach slog et stort hug af afstanden til OL-kravtiden på 1500 meter fri, men klarede i første omgang ikke OL-kravet. Foto: Morten Stricker


Vejle: Fredag aften var Helena Rosendahl Bach i vandet i finalen på 1500 meter fri ved weekendens OL-kvalifikations-stævnet i Vejle - det første af tre skud i bøssen for at kvalificere sig til sensommerens Olympiske Lege.

Den 20-årige holstebroer håber på, at kunne klemme sig gennem det snævre OL-nåleøje på enten 200 meter butterfly eller netop aftenens disciplin, 1500 meter fri. Helena Rosendahl Bach forbedrede sin personligt bedste tid med præcis fire sekunder, da hun vandt finalen i tiden 16.36,25 minutter.

Desværre var det ikke nok til at komme under OL-kravtiden på 16.32,04. Alligevel kan hun trøste sig over, at hun i første forsøg har halveret afstanden ned til OL-kravet, ligesom tiden betyder, at hun er kvalificeret til langbane-EM i ungarske Budapest til maj.

Kvalifikationen til EM betyder også, at Helena Rosendahl Bach får en ekstra chance for at kvalificere sig til OL, da EM også er et OL-kvalificerende stævne. I april er der to chancer ved Swim Open Stockholm og Danish Open, som også er de to stævner, Helena og hendes træner har arbejdet frem mod, at hun skal toppe sin form til.

Søndag skal holstebroeren svømme den anden favoritdisciplin 200 meter butterfly, hvor hun før stævnet er 1,74 sekunder fra OL-kravtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce