Annonce
Sport

Helena efter EM-kvalifikation: Det lover godt, at jeg svømmer hurtigt uden at være på 100 procent

Med EM-kvalifikationen kan Helena Rosendahl Bach nu koncentrere sig fuldt ud om at prøve at svømme en OL-billet i hus, uden at skulle frygte at man i samme moment sætter EM over styr. Foto: Morten Stricker
Helena Rosendahl Bach kom igen tættere på OL-kravet, men måtte i første omgang nøjes med en billet til EM i Ungarn ved weekendens OL-kvalifikationsstævne i Vejle.

Vejle: Fredag aften svømmede Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømme Club sig til en EM-billet på 1500 meter fri og søndag aften var den 20-årige holstebroer ualmindelig tæt på at gentage kunststykket på 200 meter butterfly.

Sølle fire hundrededele af et sekund var hun for langsom til at indløse endnu en EM-billet. Alligevel var det en yderst tilfreds svømmer, der kunne sætte sig i bilen hjem fra OL-kvalifikationsstævnet i Vejle.

- Jeg har fået det ud af weekenden, jeg kom efter i form af en EM-kvalifikation. Det giver mig noget ro i maven, at vide at den er i hus, og nu kan jeg så koncentrere mig om at finde de sidste procenter, jeg mangler i forhold til også at kvalificere mig til OL, fortæller Helena Rosendahl Bach.

Weekendens stævne var det første af tre skud i bøssen i løbet af foråret for at sætte en tid under OL-kravet - fire skud, hvis man som Helena skal med til EM i Budapest til maj.

- Forberedelserne var ikke helt optimale, og det er først planen, at jeg skal toppe om en måned, så det er rigtig positivt, at jeg allerede nu svømmer så stærkt, siger Helena Rosendahl Bach.

Annonce

Mere i hende

På positiv-siden hæfter svømmeren sig især ved en forbedring af hendes personlige rekord på 1500 meteren på hele fire sekunder, hvilket må siges at være godt for en generalprøve.

- Jeg er meget optimistisk i forhold til at jeg kan finde endnu mere tid, når jeg kommer til at svømme 1500 meteren på 100 procent. Det er meget lidt, jeg skal forbedre mig, for at det kan lykkes, forklarer Helena Rosendahl Bach.

Hvor langt hun så var fra de 100 procent i weekenden, kan hun ikke svarer på. Om hun var på 95, 97 eller 98 procent ved vi først, når vi ser tiderne ved de kommende stævner, som sæsonen er lagt op efter.

Resultater fra OL-kvalifikationsstævnet

Holstebro Svømme Club havde to deltagere med ved weekendens stævne i Vejle, Helena Rosendahl Bach og Rasmus Nørfjand. De klarede sig således:

100 meter butterfly, damer: 3. Helena Rosendahl Bach i tiden 1.00.36 (ny personlig rekord)

200 meter butterfly, damer: 1. Helena Rosendahl Bach i tiden 2.10.40

1500 meter fri, damer: 1. Helena Rosendahl Bach i tiden 16.36.25 (ny personlig rekord)

100 meter butterfly, herrer: 5. Rasmus Nørfjand i tiden 58.02

100 meter fri, herrer: 6. Rasmus Nørfjand i tiden 52.69

200 meter ryg, herrer: 6. Rasmus Nørfjand i tiden 2.07.88 (ny personlig rekord)

De to stævner i april, der tales om, er Swim Open Stockholm samt Danish Open. Især førstnævnte kan sammen med EM en måned senere bidrage med et element, den vestjyske svømmer savnede i Vejle. Konkurrence.

Både på 1500 meteren og søndagens 200 meter butterfly var holstebroeren så suveræn, at den nærmeste konkurrent end ikke var i billedet på det kamera, der livestreamede stævnet.

- Det kan lige give lidt ekstra, at der ligger en konkurrent og presser en i banen ved siden af, i stedet for man ligger alene, siger Helena Rosendahl Bach.


Jeg er meget optimistisk i forhold til at jeg kan finde endnu mere tid, når jeg kommer til at svømme 1500 meteren på 100 procent. Det er meget lidt, jeg skal forbedre mig, for at det kan lykkes.

Helena Rosendahl Bach.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce