Annonce
Sport

Helena ønsker sig medaljer i tidlig julegave

Inden hun tager på juleferie med familien skal Helena Rosendahl Bach både svømme nordiske mesterskaber og klubmesterskaber. Foto Jørgen Kirk

Juleferien nærmer sig, men inden hun når så langt skal Helena Rosendahl Bach først svømme Nordiske Mesterskaber i Finland i denne weekend og klubmesterskaber i næste weekend.

Oulu: I Finland hævder man at julemandens værksted ligger i Lapland, nær byen Rovaniemi.

Helt så langt nordpå skal Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub ikke, når hun i denne weekend deltager ved de nordiske mesterskaber på kortbane i finske Oulu, et par timers kørsel syd for Rovaniemi. Men derfor kan hun godt tillade sig at håbe på, at den finske julemand kan drysse lidt julemagi sydpå til Oulu, hvor det 18-årige stortalent har ønskesedlen klar.

- Jeg kunne godt tænke mig at få nogle medaljer med mig hjem, og det ligger jeg også til, når man ser på kvalifikationstiderne. Det må også gerne ende sådan, siger Helena Rosendahl Bach.

Torsdag morgen rejste hun sammen med landsholdet fra København til Finland.

- Det er megafedt at skulle afsted igen. Det er bare sjovere, at være til konkurrence end det er at træne, og jeg elsker at være på tur med landsholdet, fortæller svømmeren.

Der skal være plads til julehygge og den gode julemad. Men selvfølgelig lidt med måde.

Helena Rosendahl Bach.

Formen er god

Nordiske Mesterskaber på kortbane er ikke den vigtigste konkurrence i kalenderen, men når man nu er med, kan man ligeså godt give den en skalle.

Og det kommer Holstebroeren også til. Formen er fortsat god efter DM i november, og da der herefter er lang tid, til hun igen skal toppe omkring april, er der ingen grund til at holde igen.

- Jeg håber, at jeg er i okay form, selvom jeg skal toppe to gange på en måned. Det er altid lidt svært at vurdere på forhånd, men min mavefornemmelse er god, siger Helena Rosendahl Bach.

Ugen efter skal der også findes fart i bassinet, for her venter der klubmesterskaber i Holstebro Svømmeclub. En konkurrence, hvor landsholdssvømmeren godt ved, at hun er den, de andre rigtig gerne vil slå.

- Der må jeg nok tage favoritværdigheden, lyder det beskedent.

Plads til julehygge

Men så skal den også stå på ferie og julehygge, så meget man nu kan tillade sig som sportsudøver på eliteplan.

- Der skal være plads til julehygge og den gode julemad. Men selvfølgelig lidt med måde, siger Helena Rosendahl Bach.

Sammen med familien skal hun holde jul på den spanske ø La Palma, der er en af de kanariske øer. På et sportsresort for træningen skal jo stadig passes.

- Jeg bliver nok nødt til at træne lidt undervejs, men sådan er det jo. Jeg fik ikke holdt så meget sommerferie i år, så det bliver lækkert med en juleferie, fortæller Helena Rosendahl Bach.

De nordiske mesterskaber bliver afviklet fredag til søndag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce