Annonce
Sport

Helena ønsker sig medaljer i tidlig julegave

Inden hun tager på juleferie med familien skal Helena Rosendahl Bach både svømme nordiske mesterskaber og klubmesterskaber. Foto Jørgen Kirk

Juleferien nærmer sig, men inden hun når så langt skal Helena Rosendahl Bach først svømme Nordiske Mesterskaber i Finland i denne weekend og klubmesterskaber i næste weekend.

Oulu: I Finland hævder man at julemandens værksted ligger i Lapland, nær byen Rovaniemi.

Helt så langt nordpå skal Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub ikke, når hun i denne weekend deltager ved de nordiske mesterskaber på kortbane i finske Oulu, et par timers kørsel syd for Rovaniemi. Men derfor kan hun godt tillade sig at håbe på, at den finske julemand kan drysse lidt julemagi sydpå til Oulu, hvor det 18-årige stortalent har ønskesedlen klar.

- Jeg kunne godt tænke mig at få nogle medaljer med mig hjem, og det ligger jeg også til, når man ser på kvalifikationstiderne. Det må også gerne ende sådan, siger Helena Rosendahl Bach.

Torsdag morgen rejste hun sammen med landsholdet fra København til Finland.

- Det er megafedt at skulle afsted igen. Det er bare sjovere, at være til konkurrence end det er at træne, og jeg elsker at være på tur med landsholdet, fortæller svømmeren.

Annonce

Der skal være plads til julehygge og den gode julemad. Men selvfølgelig lidt med måde.

Helena Rosendahl Bach.

Formen er god

Nordiske Mesterskaber på kortbane er ikke den vigtigste konkurrence i kalenderen, men når man nu er med, kan man ligeså godt give den en skalle.

Og det kommer Holstebroeren også til. Formen er fortsat god efter DM i november, og da der herefter er lang tid, til hun igen skal toppe omkring april, er der ingen grund til at holde igen.

- Jeg håber, at jeg er i okay form, selvom jeg skal toppe to gange på en måned. Det er altid lidt svært at vurdere på forhånd, men min mavefornemmelse er god, siger Helena Rosendahl Bach.

Ugen efter skal der også findes fart i bassinet, for her venter der klubmesterskaber i Holstebro Svømmeclub. En konkurrence, hvor landsholdssvømmeren godt ved, at hun er den, de andre rigtig gerne vil slå.

- Der må jeg nok tage favoritværdigheden, lyder det beskedent.

Plads til julehygge

Men så skal den også stå på ferie og julehygge, så meget man nu kan tillade sig som sportsudøver på eliteplan.

- Der skal være plads til julehygge og den gode julemad. Men selvfølgelig lidt med måde, siger Helena Rosendahl Bach.

Sammen med familien skal hun holde jul på den spanske ø La Palma, der er en af de kanariske øer. På et sportsresort for træningen skal jo stadig passes.

- Jeg bliver nok nødt til at træne lidt undervejs, men sådan er det jo. Jeg fik ikke holdt så meget sommerferie i år, så det bliver lækkert med en juleferie, fortæller Helena Rosendahl Bach.

De nordiske mesterskaber bliver afviklet fredag til søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce