Annonce
Mærkedage

Hele Danmarks uopnåelige 3. g'er

Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen spillede sidste efterår deres gamle roller - som voksne - i musicalen Kærlighed ved første hik. Torsdag den 18. juli fylder Lassen-Kahlke 40 år. (Arkivfoto) Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Datteren af en advokatpar i Hellerup Sofie Lassen-Kahlke kan se tilbage på 25 år med sceneoptrædener og ikke mindst rollen som Anja i en populær filmserie.

40 år: Som datter af en advokatfar og juristmor i Hellerup lå det ikke ligefrem i kortene, at hun skulle blive skuespiller.

Men i dag kan Sofie Lassen-Kahlke, der fredag den 18. juli fylder 40 år, se tilbage på mere end 25 år i rampelyset.

Som 14-årig blev hun castet til sin første rolle i filmen "Vildbassen", der havde Robert Hansen i den anden hovedrolle.

De to skulle senere komme til at danne par i filmserien om "Anja og Viktor", der gik i de danske biografer fra 1999 til 2008. Her spillede Robert Hansen den kejtede 1. g'er, der forelsker sig i den populære pige fra 3. g.

Selv om der allerede var godt gang i skuespilkarrieren, valgte Sofie Lassen-Kahlke efter gymnasiet at træde i forældrenes fodspor og begynde på jurastudiet.

Det var dog oftest skuespillet, der fik den største opmærksomhed, og der skulle gå det meste af to årtier, før hun blev færdig med specialet i mediejura.

Tiden er i de mellemliggende år blevet brugt på en bred vifte af roller på både tv og de skrå brædder.

Samtidig har hun tonet frem på skærmen i den bedste sendetid i både "Vild med dans" og som vært på Dansk Melodi Grand Prix.

I flere år turnerede hun landet med den komiske kvartet City Singler, der foruden Lassen-Kahlke selv bestod af Trine Gadeberg, Anne Louise Hassing og Kaya Brühl.

Sofie Lassen-Kahlke fik begge sine børn i løbet af de syv år, hun turnerede med gruppen. Til sidst valgte hun at trække sig ud af truppen af hensyn til familielivet.

Efter blandt andet at have demonstreret sin sangstemme i musicals og landsholdssangen "Danmarks drenge", fik hun i 2018 mulighed for at genoplive den rolle, som på mange måder var starten på det hele.

Det skete, da hun i efteråret turnerede landet med en musicaludgave af "Kærlighed ved første blik" - selvfølgelig i rollen som Anja og selvfølgelig med Robert Hansen i rollen som Viktor.

- Der er sket så meget siden, både for mig, men også for karaktererne i musicalen, så jeg føler, at denne udfordring kommer på det helt rigtige tidspunkt, har hun udtalt til mediet Main Lifestyle om udsigten til igen af spille rollen som Anja.

I dag bor Sofie Lassen-Kahlke i Hellerup med sin mand Hans Poul Petersen og deres to børn Alfred og Agnes.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce