Annonce
Struer

Hektisk mandag på Thyholm Skole

Skoleleder Knud Bjerregaard Hansen, Thyholm Skole, stod tirsdag selv klar til at lade sig teste for Covid-19. Foto: Frede Steengaard
Vi trænger til lige at få ro på, siger skoleleder Knud Bjerregaard Hansen, efter at skolen mandag sendte 6. årgang og to lærere hjem efter at en elev testede positiv for Covid-19
Annonce

Hvidbjerg: Mandagen blev hektisk for skoleleder Knud Bjerregaard Hansen, personalet og eleverne på Thyholm Skole.

Efter at en elev på 6. årgang testede positiv for Covid-19, skulle skolen træffe en række forholdsregler sammen med Struer Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed.

En ny situation for skolen, der ikke tidligere har haft virussen inde på skolen.

- Det er første gang, men det var måske forventeligt, at vi også ville stifte bekendtskab med Covid-19 sådan som smittetrykket udvikler sig i samfundet i øjeblikket, siger Knud Bjerregaard Hansen.

Annonce

Sendt hjem

Beslutningen blev, at de cirka 35 elever i de to klasser på 6. årgang sammen med to lærere blev sendt hjem og først kan vende tilbage til skolen igen, når en test for smitte giver resultatet negativ. Hvis man ikke testes, kan man først vende tilbage til skolen efter en uge uden symptomer på sygdom.


Vi har fulgt råd og vejledninger fra kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed. Af gode grunde ved vi ikke, hvornår alle elever og lærere er tilbage på skolen igen.

Knud Bjerregaard Hansen, skoleleder, Thyholm Skole


- Vi har fulgt råd og vejledninger fra kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed. Af gode grunde ved vi ikke, hvornår alle elever og lærere er tilbage på skolen igen, siger Knud Bjerregaard Hansen.

Mens elever og lærere er derhjemme, har skolen oprettet fjernundervisning.

Annonce

Mobil test

De to lærere er sendt hjem, fordi de har haft sporadisk kontakt med den smittede elev.

- De har været inden for en meters afstand af eleven i forbindelse med undervisningen, så for en sikkerheds skyld sendes de hjem, indtil de er blevet testet - og forhåbentligt frikendt for Covid-19, siger Knud Bjerregaard Hansen.

- Nu skal vi lige have ro på efter en meget hektisk mandag.

Tirsdag kunne elever, lærere og andre ansatte på skolen lade sig teste ved Region Midtjyllands mobile testcenter, der var opstillet ved det nærliggende ældrecenter Solvang. Her blev der i weeekenden konstateret smitte hos en beboer.

De testede kan forvente et svar på deres test inden for 72 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce