x
Annonce
Struer

Heftig trafik på tværs får kommunen til at stille forslag om at lukke vejen

Martin Munkebo . Foto: Johan Gadegaard
Martin Munkebo har nu produktion på begge sider af Søndergårdsvej, og politikerne i teknik-, miljø og klimaudvalget godkender derfor, at forvaltningen arbejder videre på en plan om at lukke vejen for den almindelige trafik.

Struer: Martin Munkebo A/S har skridt for skridt udvidet og købt flere og flere ejendomme op i nabolaget, hvor den første støbemaskine til plastemner af de store blev sat op i virksomhedens første bygning i industrikvarteret i Struer i 1994.

Martin Munkebo etablerede sin virksomhed på hjørnet af Søndergårdsvej og Fabriksvej, og siden da har han fået behov for mere og mere plads til både produktion og lager.

Først var det lagerkapaciteten, der skulle udvides, og det seneste opkøb skete, da Martin Munkebo A/S i 2017 købte en en bygning på 12.500 kvadratmeter på den anden side af Søndergårdsvej af Flemming Hvidberg A/S - en del af den oprindelige vinduesfabrik, som Rationel Vinduer valgte at lukke som en af de første markante konsekvenser i Struer Kommune af finanskrisen i 2008.

Annonce

Det vil give rigtig god mening at lukke for den almindelige trafik ind over Søndergårdsvej, når Martin Munkebo får etableret endnu mere produktion på nordsiden af vejen.

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune

Det giver mening

Nu er Martin Munkebo så rykket ind og godt i gang med at udvide, så der også bliver installeret maskiner og etableret produktion på begge sider af vejen.

Dette har så medført, at der kan være heftig trafik på tværs, og Struer Kommune arbejder derfor på at få lukket Søndergårdsvej for den øvrige trafik på strækningen mellem Fabriksvej og hen til Industrivej.

Forvaltningen i Struer Kommune vurderer, at bilister, som kommer fra enten Park Allé eller Stentofterne, vil få stort set samme afstand til butikker som Løvbjerg, Lidl og Netto på Fabriksvej, som i dag, hvis de enten skal ud på Holstebrovej eller ned omkring Vester Ringgade i stedet for at køre ind over Søndergårdsvej.

- Det vil måske give lidt ekstra trafik ud på Holstebrovej, mener formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), men ikke i en grad, så hun vil afvise idéen om at lukke Søndergårdsvej for trafik.

- Det vil give rigtig god mening at lukke for den almindelige trafik ind over Søndergårdsvej, når Martin Munkebo får etableret endnu mere produktion på nordsiden af vejen, mener hun.

Direkte forbindelse for cyklister

Dette er så også den officielle holdning fra et samlet udvalg for teknik, miljø og klima i Struer Kommune, som har godkendt forvaltningens plan om at udarbejde et mere formelt forslag.

- Dette vil så blive sendt i høring, og så må vi jo se, hvad der kommer af indsigelser, forklarer Marianne Bredal, som kan konstatere, at både cyklister og gående vil blive kompenseret med en ny sti, som Munkebo A/S vil anlægge ind over grunden på sydsiden af Søndergårdsvej, så de ikke behøver at komme ud over Holstebrovej for at komme direkte ned til butikkerne på Fabriksvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce