Annonce
Læserbrev

Hedevej-mølleprojekt. De spørgsmål, vi ikke får svar på

Annonce

Debat: Jeg har igennem nu næsten et halvt år - siden april og første infomøde - prøvet at få nogle svar ud af både Teknisk forvaltning i Struer samt mølleejere omkring støjgener på Mølleprojektet på Hedevej med de nye megamøller, der arbejdes på.

Vi har haft en del spørgsmål omkring støjgener, som vi burde kunne få svar på, men som man åbenbart ikke vil besvare.

Banale spørgsmål, som er vigtige for os som naboer og for mig som far til børn i både skole og børnehave. Det eneste svar, jeg har fået ud af det indtil videre, er, at det er en meget klog mand, som har regnet på tingene … Det svar er bare ikke godt nok.

Jeg og andre som bliver berørt af disse vindmøller har krav på fakta og ikke beregninger. Beregninger som ovenikøbet af lavet af en mølleproducent, og hvor der står med fed skrift på hver side, at rapport samt beregninger tager forbehold for fejl og mangler fra udleveret materiale. Materiale som igen er udleveret fra projektfolk.

Hver gang jeg har spurgt ind til støjberegninger samt den formel, de regnes ud fra, er svaret vævende, og man henviser til støjbekendtgørelsen, og at møllerne skal overholde de ting, som står i denne.

Det er so far korrekt. Vi har efter lang tids søgen fundet den formel, som man udregner efter. Så nu er spørgsmålet til Teknik & Miljø i Struer Kommune samt projektfolk:

1. Hvordan har I udregnet tingene, så I ved, at Asp by Ikke bliver påvirket af støj? Hvem har lavet de udregninger?

2. Hvilken isolering har I puttet i husene hos de omkring liggende naboer. Helt nøjagtig hvor mange mm isolering regner I med, der er i husene? Spørgsmålet er nemt og ligetil?

3. I formlen er så vidt jeg ved også indregnet støj fra nærliggende veje ind. Hvor meget regner I med der? Regner I med støj svarende til Holstebrovej? Spørgsmålet er enkelt og ligetil?

4. Hvilken type vinduesruder har I indregnet i jeres formel? To eller tre lags ruder?

Dette er ganske banale og simple spørgsmål, som er så enkle, at der burde kunne svares på dem med det samme inden for en time eller to.

Men disse er IKKE blevet besvaret, men man henviser til den samme ulidelige bekendtgørelse, som ikke giver svar på en skid.

Så derfor kære teknisk forvaltning og Struer Kommune: I skal tage fløjlshandskerne af. Afkræve svar fra mølle- og projektfolk omkring simple spørgsmål. For det er nemlig standardberegninger og ikke nogen, som er tilpasset vores område. Det skal være slut med at sidde og bare modtage informationer uden at stille krav og dokumentation om, hvordan de er kommet frem til resultatet.

Det har vi vel krav på som skatteborgere i denne kommune og som forældre.

Vi har også fået aktindsigt i hele projektet. Der ligger tre minkfarme indenfor den absolutte nærzone på to kilometer. Dog vil man kun regne på støjgener i forhold til de to minkfarme, som ligger på nordvest siden af møllerne og ikke på den minkfarm, som ligger på østsiden af møllerne og dermed vil være den farm, som får den absolutte største påvirkning af støj.

Med alle de erfaringer, som er gjort med andre minkfarme i Videbæk, hvor dyrene nærmest spiser hinanden og bider sig selv ihjel, burde man da regne på påvirkningerne på denne farm også - som et minimum. Alt andet er absurd og mangel på respekt for borgerne

Så igen: Struer Kommunes politikere og Embedsmænd: Tag fløjlshandskerne af og forlang, at vi gør tingene ordentligt. For når møllerne først står der, så er løbet kørt.

Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Find din indre rejsekuffert frem

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce