Annonce
Sport

HB tabte igen, men cheftræneren har alligevel noget at glæde sig over: - Han gør det så godt

Mads Sylvan Jensen stod endnu engang en fin kamp i HB-målet, men det var ikke nok til point. Foto: Ole Nielsen.
Holstebro Boldklub tabte mandag eftermiddag med 1-0 til topholdet fra Jammerbugt. Dermed fortsatte den resultat-mæssige tunge periode, men cheftræner Kim Kristensen kan sagtens få øje på de positive ting.

Pandrup: Den lette konklusion ville være, at de positive ting er svære at få øje på for Holstebro Boldklub efter fem kampe, ingen sejre og blot to scoringer efter vinterpausen.

Senest blev det mandag eftermiddag til et 1-0 nederlag til Jammerbugt på en vindblæst kunstgræsbane på en mark i Pandrup, hvor det i hvert fald ikke var omgivelserne, som var den store inspirationskilde til et festfyrværkeri af en fodboldkamp.

Festfyrværkeriet udeblev da også. Holstebro Boldklub lukkede et mål ind efter lidt sløset opdækning på et hjørnespark 20 minutter før slutfløjt, og så kunne det formsvage tophold køre en sejr hjem, mod et HB-hold, som havde svært ved at kreere noget i offensiven.

Et af de bedste tilbud kom efter cirka 60 minutter, da Jeppe Mehl fik muligheden på kanten af feltet efter godt forarbejde af Kristian Bach, men skuddet gik snert forbi rammen.

- Jeg er irriteret over, at de scorer på en standard-situation, hvor vi i hvert fald skal kunne matche dem. Vi har et godt tag på Jammerbugt, og de kører os aldrig over, selvom de er et tophold, lød det fra HB-træner Kim Kristensen.

Det var mod netop Jammerbugt, at Holstebro Boldklub sikrede sig 100.000 kroner som det seriehold, der havde nået længst i pokalturneringen tilbage i december.

Annonce

Stor udvikling

Den sejr var sæsonens højdepunkt indtil videre, men spørger man cheftræneren, har holdet været i en positiv udvikling siden dengang, selvom resultaterne i hvis grad er udeblevet i et særdeles hårdt kampprogram efter vinterpausen.

To uafgjorte og tre nederlag er det blevet til.

Kampen i tal

Jammerbugt FC - Holstebro Boldklub 1-0 (0-0)

2. division, pulje 1, 17. spillerunde

Mål: 1-0 Anders R. Jensen (70.).

- Vi kan konkludere, at vores defensiv er ved at være på plads. Vores base er i orden nu og vi er svære at skabe chancer imod, også når modstanderne er top-fire holdene, som vi har startet ud mod efter pausen, siger Kim Kristensen.

En af de spillere, som har bidraget til det stærke defensive fundament er et af de nye ansigter.  Mads Sylvan Jensen kom til klubben fra Vendsyssel i 1. division som holdets nye målmand, efter Andreas Raahauges kontroversielle skifte til Thisted FC.


Han har en rigtig god ro på dødboldene, som han bare piller ned, og så har han bare haft nogle store redninger for os.

Kim Kristensen, HB-træner om den nye målmand


Også i kampen mod Jammerbugt var han stærkt kørende, og han har imponeret cheftræner Kim Kristensen, som ikke har haft grund til at skænke Raahauge en tanke med den entré, som den nye i målet har gjort.

- Han gør det så godt. Han har en rigtig god ro på dødboldene, som han bare piller ned, og så har han bare haft nogle store redninger for os. Han har en god størrelse, er meget vokal, og så er han altså bare 19 år, fortæller Kim Kristensen.

Annonce

Defensivt fokus

Kim Kristensen erkender, at den store fokus på defensiven har kostet noget lydstyrke på det offensive orkester.

Til kampen mod Jammerbugt forsøgte han sig med Kasper Yde Hedegaard, som er mere en klassisk stor angriber, fremfor de vævre typer, holdet har flest af.

Han er kommet til HB i vinterpausen efter ophold i blandt andet Thisted og lavede for nyligt hele fire mål for andetholdet i en træningskamp.

- Jeg synes ikke helt, at han lykkes i den her kamp. Jeg havde forventet mig lidt mere af ham, siger Kim Kristensen.

Han er dog bevidst om, at offensiven har lidt under, at man har haft fokus på den defensive base.

- Det er klart, at man er nødt til at give afkald på nogle ting, når man vælger så klart et fokus. Havde vi været det bedste hold i rækken, kunne vi både blæse og have mel i munden, men vi havde håbet på, at vi måske kunne have et defensivt udgangspunkt og snige os til et par sejre her i starten mod topholdene, siger Kim Kristensen.

Kampprogrammet begynder at byde på lidt lettere modstandere for Holstebro Boldklub, når holdet på søndag har haft besøg af formstærke Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce