Annonce
Sport

HB tabte igen i 2. division: Arbejdet frem mod næste sæson er allerede gået i gang

For anden gang i sæsonen tabte Niklas Lauridsen (billedet) og resten af holdkammeraterne 2-1 til Middelfart. Modsat i efteråret, var der dog tale om en helt lige kamp søndag eftermiddag på Holstebro Idrætspark. Arkivfoto: Morten Strægaard
Holstebro Boldklub er holdt op med at tælle ned til den nedrykning, der efterhånden synes uundgåelig. I stedet fokuserer man på hele tiden at forbedre sig - også i nederlag som det, holdet søndag eftermiddag led på hjemmebane mod Middelfart.

Holstebro: Sandsynligheden for overlevelse i 2. division bliver mindre og mindre for hver spillerunde der går.

Med otte kampe tilbage af sæsonen ligger Holstebro Boldklub sidst i 2. division vest med syv point. Dermed har HB 24 point tilbage at spille om og 14 point op til Næsby på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Hvor kedeligt det end lyder, så er det bare et faktum, at Holstebro Boldklub har kursen mod en tilbagevenden til Danmarksserien, hvis ikke der bliver sat en slutspurt ind, som vil være en Hollywood-film værdig.

Annonce

Alligevel er man ikke klar til at gøre som rækkens andet bundhold, SfB-Oure, gjorde i sidste uge. Kaste håndklædet i ringen og erkende, at man ikke længere kan overleve.

- Vi kommer ikke til at kaste noget håndklæde i ringen, så længe der er en mulighed for at overleve i 2. division. Men selvfølgelig kan alle godt se, at hvis vi bliver ved med at tabe, så rykker vi jo ned, siger cheftræner Kim Kristensen.

Den lange bane

Seneste søm i kisten blev slået i søndag eftermiddag, da HB på hjemmebane tabte 2-1 til Middelfart i en ellers ret lige forestilling.

- Desværre er det lidt den samme historie som så mange gange tidligere i sæsonen. Vi havde optræk til en del chancer, men manglede det sidste for at få prikket bolden i mål. Det er forskellen på top og bund, men gode præstationer kan vi stadigt bruge til noget og forhåbentligt bliver vi klogere af at spille sådan nogle kampe, forklarer Kim Kristensen.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Middelfart BK 1-2 (1-2)

2. division, 18. spillerunde

Mål: 0-1 Frederik Høgh (34.), 1-1 Rasmus Strangholt, straffespark (39.), 1-2 Mads Jørgensen (41.).

Startopstilling (3-4-3): Mads Sylvan Jensen – Emil Laursen, Frederik Søvndahl, Mikkel Rønn – Kristian Bach Nielsen (63. Niklas Lauridsen), Jeppe Mehl (75. Kristian Alvarez Gertsen), Rasmus Strangholt, Anders Nicolaisen (83. Frederik Lund) – Lasse Lilbæk (83. Sebastian Lau), Andreas Kiilerich, Per Lauge (75. Bo Balder Berg).

Ifølge cheftræneren er holdet helt holdt op med at kigge på stillingen i 2. division. I stedet handler det om at blive ved med at kunne lægge mursten på projektet, som jo kører videre uanset hvad rækken hedder efter sommerferien.

- Vi kigger på spillet og på at udvikle os på den lange bane. Vi skal hele tiden forsøge at blive bedre, siger Kim Kristensen.

Dermed ikke sagt, at man er ligeglad med, hvordan det går i den resterende del af sæsonen. Selv om der er udvikling for øje, vil det hele nok glide lidt nemmere ned, hvis holdet snart får en succesoplevelse og lov til at synge sejrssang i omklædningsrummet.

- Der er ingen tvivl om, at vi godt kunne bruge en sejr. Men den tror jeg kommer i næste uge, siger Kim Kristensen.

Annonce

Næste sæson

Også kantspilleren Per Lauge vælger at tage det lange blik på.

- Efter sommerferien venter der en ny sæson, hvor vi nok skal omstille os fra at have været bundhold til at skulle dominere noget mere på bolden, så vi har masser at arbejde videre med i resten af denne sæson, forklarer Per Lauge.

- Vi er nødt til at være realistiske og begynde at forberede os på, hvordan vi hurtigst muligt kan komme tilbage til 2. division, når vi rykker ned. Det arbejde er vi allerede begyndt på, uddyber han.

- Vi er nødt til at være realistiske og begynde at forberede os på, hvordan vi hurtigst muligt kan komme tilbage til 2. division, når vi rykker ned. Det arbejde er vi allerede begyndt på, siger Per Lauge. Arkivfoto: Ole Nielsen

På grund af en større omstrukturering af divisionsfodbolden rykker de fire nederste hold i begge 2. divisions-puljer ned i Danmarksserien. Nummer et i puljen rykker op i 1. division, nummer to til seks skal spille 2. division efter sommerferien, mens nummer syv til ti placeres i en ny 3. division.

Næste kamp for Holstebro Boldklub er på lørdag, hvor man skal på besøg hos SfB-Oure på legendariske Høje Bøge Stadion i Svendborg.


Vi er nødt til at være realistiske og begynde at forberede os på, hvordan vi hurtigst muligt kan komme tilbage til 2. division, når vi rykker ned. Det arbejde er vi allerede begyndt på.

Per Lauge.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce