Annonce
Sport

HB-sponsor i Malaysia: Nu er vi ved starten på næste rejse

Martin Bek-Nielsen vil ikke love, at der automatisk er flere penge på vej fra Malaysia til Holstebro efter oprykningen til 2. division. Men den velhavende eksil-holstebroer er heller ikke afvisende. Foto: Morten Stricker
Direktør Martin Bek-Nielsen fulgte med i live-sending fra sit hjem i Malaysia og glæder sig voldsomt over Holstebro Boldklubs oprykning til 2. division. Kom med et budget for, hvad det skal koste at etablere HB i 2. division, så må vi kigge på det, siger direktøren.
Annonce

Holstebro/Malaysia: Klokken var 15 lørdag eftermiddag i Holstebro Idrætspark, da HBs spillere kastede sig ud i kampen for at rykke op i 2. division.

I Malaysia var klokken 21, og HB-sponsor, Martin Bek-Nielsen, sad lidt uroligt på stolen ved den middag, han var til.

- Jeg var i kontakt med formanden Helle Manicus og sportschef Henrik Christensen i løbet af kampen. Beskederne tikkede ind, og pludselig var HB foran 3-0. På det tidspunkt var jeg overbevist om , at det nu var lykkedes, fortæller Martin Bek-Nielsen, der er medejer af og direktør for United Plantations i Malaysia.

20 minutter senere, da han var kommet hjem i privaten, kiggede han på den seneste besked og opdagede, at stillingen nu var  3-2, og der var 20 minutter tilbage.

- Jamen, hold da op, puha det var spændende. Resten af kampen så jeg på live-sendingen over Facebook. Det var seriøst som at være tilstede, og dejligt at HB sendte kampen live. Den energi og kampgejst, som spillerne udviste, kan ikke andet end gøre en gamle HB'er stolt. Men det var først, da det fantastiske mål af Per Lauge til 4-2 gik i mål, at mine nerver dæmpede sig lidt, indrømmer Martin Bek-Nielsen.

Annonce

Bakker op om Eiler Thomsen

Da kampen blev fløjtet af, havde HB vundet 5-2, og divisionsfodbold en realitet.

- På engelsk siger man: "If you dont know where you are going , how do you expect to get there?" (Hvis du ikke ved, hvor du vil hen, hvordan kan du så forvente at nå frem, red.). Det, at have et mål og en strategi, har været det helt rigtige, som HB's bestyrelse for alvor fokuserede på fra 2018. At det så allerede bærer frugt, er en kombination af mange faktorer, først og fremmest spillerne, men selvfølgelig også træner-teamet, lederne bag og de loyale tilskuere, siger Martin Bek-Nielsen.


Nu er vi ved starten på den næste rejse, som i første omgang er at konsolidere sig i 2. division, hvorefter der langsomt kan bygges på og måske en dag i fremtiden atter vende tilbage til 1 division.

Martin Bek-Nielsen, direktør for og medejer af United Plantations, Malaysia, og sposnor for HB


Og så er der de sponsorer, der har bidraget økonomisk.

- Jeg bakker stærkt op om, hvad Eiler Thomsen efterlyser, nemlig at der nu er opbakning for divisionsfodbold i Holstebro. Som jeg sagde i 2018, så var målet - det at komme til at spille divisionsfodbold - et "holdansvar". Og bestemt ikke kun for det hold, der spiller på banen. Det "holdansvar" bliver endnu mere vigtigt, nu hvor første mål nået. Nu er vi ved starten på den næste rejse, som i første omgang er at konsolidere sig i 2. division, hvorefter der langsomt kan bygges på og måske en dag i fremtiden atter vende tilbage til 1. division, siger Martin Bek-Nielsen.

Annonce

Et budget på bordet

I den forbindelse vil han meget gerne samarbejde med andre sponsorer og høre om strategien for at få fodboldklubben til at blive i division.

- Hvor er det dejligt at sige det: "At blive i divisionen" frem for "at komme i divisionen"! HB´s bestyrelse har vist, at de kan lave en strategi og gå efter målet. Nu ser jeg frem til at høre om de næste planer, og når der er en handlingsplan og et budget på bordet, må vi sponsorer samles og blive enige om, hvordan vi griber den opgave an, og hvad der er realistisk. Det nytter jo heller ikke noget, at man skyder for højt, og derfor er det vigtigt, at man kender sin bremselængde, siger Martin Bek-Nielsen, der ikke direkte vil sige, om der venter en stor check fra ham ude i fremtiden.

- I sidste uge, efter nederlaget i Silkeborg, skrev jeg sammen med træner Kim Kristensen. Han skrev, at "Silkeborg var et godt hold, men vi tager dem, når de kommer til Holstebro". Derefter skrev jeg til ham lørdag lige inden kampen og ønskede ham good luck, hvorefter han svarede kort: "Vi gør det sgu". Og det må jeg søreme sige, at de gjorde, siger direktør Martin Bek-Nielsen, Malaysia, sponsor for HB. Arkivfoto: Mette G. Sørensen

- Lige nu gælder det bare om at nyde det glædelige faktum, at Holstebro atter kan bryste sig med divisionsfodbold i byen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce